Wpis z mikrobloga

@shymon: Tak naprawdę zorientowałem sie w międzyczasie że ktoś już dodał wpis i go wyedytowałem a zaraz potem dostałem wpis od Adammik'a żeby go poprawić ;-)

Tak czy siak - jest dobrze
  • Odpowiedz
@shymon: tak - program dobrany tak żeby ukończyć półmaraton w czasie poniżej 2 godzin. Treningi są w miarę zróżnicowane. Biega się 5 razy w tygodniu przez 20 kolejnych tygodni. Jeden trening w tygodniu jest dłuższy.

Strona: micoach.com
  • Odpowiedz
@marek_k: Cholera, a ja sobie na to dałem jakieś 10 tygodni (teraz już w sumie tylko 8).

Ale skoro się podjąłem, to trzeba spiąć poślady ( )
  • Odpowiedz
@shymon: Zależy kto ma jakie aspiracje i poziom wytrenowania organizmu. Jeżeli celem jest tylko przebiegnięcie - nie będzie problemu. Jeżeli konkretny wynik - to już trzeba faktycznie spiąć poślady.

Mój czas w tym sezonie na 21km (mierzony w kwietniu) to 2:10:55 - więc to kwestia 11 minut ;-)

W tamtym roku zeszłem do 2:03:30...
  • Odpowiedz
@marek_k: To Ty już weteran trochę :)

Ja w marcu przebiegłem swoje pierwsze 3km po 7 latach bez biegania w ogóle. I w sumie od czerwca zacząłem regularniej (tj. 1-3x w tygodniu)
  • Odpowiedz
@shymon: ja jeszcze dwa lata temu byłem typem kanapowym. Teraz to się jakoś zmieniło (pozytywnie). Najważniejsze że jest więcej energii.

Pozostaje mi tylko życzyć wytrwałości w bieganiu i osobistych sukcesów w niedalekiej przyszłości ;-)
  • Odpowiedz