Wpis z mikrobloga

Postanowilem sobie dzisiaj przejsc na inna przegladarke i uznalem, ze Microsoft Edge bedzie ciekawe do sprawdzenia. Godzina przenoszenia wszelkich danych i... jak to laguje wszystko ;o dawno nie korzystalem z tak niewygodnego przegladania sieci... Firefox mnie chyba rozpiescil solidnie, bo w nim dziala wszystko jak blyskawica. No to chyba koniec eksperymentow na dzis i czas na powrót do niezawodnego liska ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#internet #firefox #windows #microsoft #technologia
  • 12
a to jest jakas roznica? uzylem tego wbudowanego w windows

@ap0linary: @Koliat: xD No mniej więcej taka jakbyś benzyny nalał do diesla xD Zastanawiało mnie co ty tam godzinę migrowałeś, przecież wszystko jest one-click (choć może tylko dla Chrome? albo dla domyślnej dotychczasowej?).

A tak czy inaczej to Edge na początku była najszybszą i najlżejszą przeglądarką. Tylko wieczny problem z brakiem pluginów, gdy je dodali to spaprali resztę. Dziś na
@Saeglopur: Nigdy nie byłem fanem Chrome'a ale nowe Edge się super integruje z O365 / Microsoft Live. No i wszystkie nowe funkcje tam wpadają, teraz w preview jest wsparcie dla szyfrowanych PDFów za pomocą AIPa - jest fajno
@Koliat: I masz wielką rację! Większość usług mam celowo w MS jako alternatywie do Google skoro i tak człowiek używa masę ich usług. Przykładowo outlook.com od laaaat zamiast gmail.com, autentykator 2FA też mam MS - mimo że na Androidzie ale o takie bilansowanie właśnie chodzi. Chrome używam ze względów webdeveloperskich, a i tak zawsze odpalam inne przeglądarki, teraz gdy Edge nowy jest w wersji stabilnej w końcu to może go spróbuję
@Hav0c: to spoko, ja mam 16gb ram i firefox nie zlapal ani jednej zadyszki jeszcze nigdy a edge łapał ja wszedzie - najlepsze bylo otwarcie messenger lub przejscie do powiadomienia o odp na kometarz - 10sek bo sie nie mogly obrazki wczytac a na firefox? natychmiastowo. #!$%@? chromium bo to i tak gowno od agencji reklamowej