Wpis z mikrobloga

@lukaszcba1989: @cheeky_90: @Trzesidzida: @GumaMambaPl: @Wolowinka: @miesoarmatnie

Robię ją na kamieniu, piekarnik na maksymalną temperaturę, 250st w moim wypadku.

Przepis na którym się wzoruję to ten od Gennaro:
https://www.youtube.com/watch?v=n-VRntrbypI

Na początku robiłem wszystko wg jego proporcji, ale jednak musiałem go trochę zmodyfikować. Jeśli chodzi o sposób wyrobienia ciasta, czas leżakowania itd to robię wszystko wg wskazówek mistrza natomiast poniżej moje proporcje na 3 cieniutkie pizze ok 32cm.

400gr
@Maniera a sos pomidorowy w jaki sposób robisz bo niektórzy gotują, a inni rozdrabniają ręcznie całe pomidory, trochę oliwy bazyli i elo.

No i jeszcze pytanie na jakiej opcji lecisz góra dół? Kamień na środku? Czy pod samą grzałka?