Wpis z mikrobloga

Chce kupić odkurzacz Xiaomi VIOMI V2 Pro. U którego Chińczyka najpewniej? Chciałbym wysylke do PL z EU i gwarancje.
Można placic przy odbiorze czy tylko karta? Czy ta cena 1500zł i przesyłka za darmo jest rzeczywista, czy to ściema?

Znalazłem takie oferty:
https://www.gearbest.com/vacuum-cleaners/pp_3001876294584048.html
https://www.geekbuying.pl/pl/roboty-odkurzajace/697-robot-odkurzajacy-viomi-v2-pro-szary-8719367288045.html

#xiaomi #chinskacebula #gearbest #geekbuying
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sebekss: ok to zamawiam, w sumie to jest ten link co ja wkleiłem.
Gdzie sie wkleja ten kod?
I co oznacza: "Max per order : 1". Chciałem zamówić od razu dwa.
A z pytan funkcjonalnych: podobno mopuje razem z dywanami (nie wykrywa i nie omija) ?
  • Odpowiedz
@dave8 możesz kupić 2szt jednocześnie, kupon zadziała. Tak, kod wpisujesz przy zamówieniu ( dodajesz do koszyka, Checkout i kod.na dole). Co do mopowania na dywanie (mam cały jeden mały w domu) i chyba nie zaprzestaje podawania wody na dywanie.
Co do linku to Twój był z głównej strony sklepu, a mój z polskiej. Zakup z polskiej strony Gearbest to teoretycznie 2lata gwarancji sklepu (zakup z głównej to rok) się warto brać
  • Odpowiedz
@SaXer tak, jest lepszy. Roborock s50 jest już starym modelem z gorszymi algorytmami. Jeździ gorzej. Jest głośniejszy i ma słabego mopa.
  • Odpowiedz
@SaXer mam w domu S6 i Viomi V2 Pro. Roborock S6 jest najwyżej pozycjonowany jako najlepszy. I taki jest. Natomiat kosztuje 500$, a Viomi 360$ i to z Europy.
S6 ma większą baterię, ma sterowanie głosowe. Poza tym ciężko znaleźć inną większa różnicę. Sam ze sterowania głosowego nie korzystam (działa tylko na zasadzie włącz i baza) więc jedynie bateria jest główną różnicą.
Patrzac na stosunek cena / jakość Viomi jest najlepszym
  • Odpowiedz
@sebekss: Hej masz jakieś newsy? Gdzie można się coś dowiedzieć? Na c.mi.com ktoś tam pisał, że upgrade będzie w Q1 2020, ale na FB pisali że nigdy nie bedzie...
BTW. Podobno siostrzana wersja Viomi czyli Mijia STYJ02YM już dawno ma nowy i lepszy soft z multi-mapami...
  • Odpowiedz
@sebekss: Boję się, że nie będzie już żadnego update do V2. W dodatku coś zaczęło w moim terkotać/zgrzytać, ciekawe ile to badziewie wytrzyma zanim padnie, a nie ma jeszcze miesiąca... Żałuję że nie wziąłem nowego Roborock S5 Max z dobrym wsparciem i normalną gwarancją w PL sklepie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@dave8 aktualizacja będzie na pewno, multimapy były zapowiadane od początku. Teraz jednak szaleje wirus i to jest przyczyną. Sklepy też nie pracują.
Co do usterki nie wiem. U mnie wszystko działa ok. Jestem bardzo zadowolony.
Zgłoś tzw. Ticket. Zobaczymy co zaproponują. Najczęściej kasa na naprawę w kraju, lub wysyłka do ich serwisu w Hiszpanii. Lub też od razu skierują Cię do producenta
  • Odpowiedz
@sebekss: Ustarka wygląda na zepsute koło, zgrzyta, przeskakuje i skręca na prostej drodze. Właśnie zgłosiłem do Gearbest, dalem opcje 'Refund only', zobaczymy co odpiszą.
  • Odpowiedz