Wpis z mikrobloga

We wpisie o wazektomii wiele osób wyraziło zaniepokojenie (szambo wybiło konkretnie xD), że op zmieni zdanie i będzie żałował swojej decyzji.
IMHO więcej ludzi żałuje, że ma dzieci (nieodwracalne), niż że zrobiło wazektomię (odwracalne - rewazektomia/pobranie plemników z jąder/adopcja).

Kilka historii z Żałuję Rodzicielstwa:
https://www.facebook.com/ZalujeRodzicielstwa

#antynatalizm #dzieci #takaprawda
Pobierz kruszon_ - We wpisie o wazektomii wiele osób wyraziło zaniepokojenie (szambo wybiło k...
źródło: comment_eLrpIx0tlhjz3nk59UHIrBpDb89CVqJk.jpg
  • 133
@kruszon_: ja bym chciał tylko zauważyć, że te screeny z wypowiedziami wyglądają co najmniej niepokojąco z klinicznego punktu widzenia. z wypowiedzi tych osób można wnioskować że są tam grane jakieś zaburzenia typu depresja, dystymia czy coś.

@aks_762: @kruszon_: Te wpisy wygladaja jak depresja albo jakies zaburzenia tylko przypudrowane slodkim zyciem i przyjemnosciami.
Sek w tym, ze szczescie =/= przyjemnosci.
Pojawily sie obowiazki i ciezka praca przy dziecko i nagle
@kruszon_: nie mam dzieci ale tutaj wygląda na depresję poporodową.
Wszystkie wpisy to pierwsze dziecko i zwyczajnie traktują go jak figurkę ze szkła i porcelany.
A to mały człowiek, jak się #!$%@? podczas zabawy to co najwyżej sobie guza nabije a nie umrze w konwulsjach i stąd ten chroniczny brak czasu.
Fakt dzieckiem do 4-5 lat trzeba się opiekować ale 6+ to już świadoma istota i traktowanie go jak niemowlaka i
Jakkolwiek się nie zagłębisz w planowanie dziecka i związaną z tym moralność i przemyślenia zanim wpadniesz to zawsze ostatnim przystankiem będzie antynatalizm.

Chyba, że chcesz przedłużyć ród, albo po prostu gatunek. Czy jest to egoistyczne? Jest. Twój żywot który wiedziesz również jest nasączony egoizmem na wskroś, a jednak się nie powiesisz, dlaczego?

Który jest błędnie na wykopie łączony z incelami tak jak bycie ateistą z gimbami - ja np jestem ateistą od
Prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chcesz powiedzieć, że jesteś tego świadom i nadal nie przeszkadza Ci sprowadzanie tu kolejnych ludzi?

@kruszon_: Oczywiście, że tak. Może moja "moralność" jest bardziej ohydna od waszej, ale chociaż nie jestem hipokrytą :)
@loczyn: A gdyby przyszedł do Ciebie Twój syn i poprosił o pomoc w powieszeniu się to pomógłbyś mu będąc bezpośrednio odpowiedzialnym za to że jest i cierpi? Czy przedłużałbyś mu agonię na świecie na którym nie chce być?

Ja niestety bez pytania mnie o zgodę zostałem urodzony i problemy z tym związane, śmierć jest raczej na tyle niemiła że niewiele ludzi się do własnej przyczynia świadomie, mogę za to nieprzyczyniać się
A gdyby przyszedł do Ciebie Twój syn i poprosił o pomoc w powieszeniu się to pomógłbyś mu będąc bezpośrednio odpowiedzialnym za to że jest i cierpi? Czy przedłużałbyś mu agonię na świecie na którym nie chce być?

To jest jego decyzja i niech robi to sam. Na pewno spróbowałbym mu pomóc nabrać chęci do życia, bo to jest zgodne z moim kompasem.

Ja niestety bez pytania mnie o zgodę zostałem urodzony i