Aktywne Wpisy
zloty_wkret +16
Czy to jest zgodne z prawem pracy?
Pracuję od jakichś 6 miesięcy w międzynarodowym korpo jako zwykły, szary korpo-ludek. Jedną z zasad, która panuje u nas w pracy jest to, że każdy do każdego ma zwracać się po imieniu. Z racji tego, że nie mam w zwyczaju zwracać się do starszych ode mnie osób bezpośrednio na "ty", a także z racji że nie mam ochoty w ogóle się spoufalać i skracać dystans
Pracuję od jakichś 6 miesięcy w międzynarodowym korpo jako zwykły, szary korpo-ludek. Jedną z zasad, która panuje u nas w pracy jest to, że każdy do każdego ma zwracać się po imieniu. Z racji tego, że nie mam w zwyczaju zwracać się do starszych ode mnie osób bezpośrednio na "ty", a także z racji że nie mam ochoty w ogóle się spoufalać i skracać dystans
Asarhaddon +1243
Mireczki, mam problem z kontaktami w nowym, a właściwie starym mieszkaniu. W skrócie: mieszkanie i instalacja pamięta przemowy Gomółki i dwa kontakty w kuchni nie działają. Przy sprawdzaniu próbnikiem okazało się, że w obu dziurkach jest napięcie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wiadomo, trzeba pomocy elektryka, co go prąd nie tyka, ale czy obejdzie się bez kucia ścian, co by dostać się do kabli?
Multimetrem czy tzw. neonówką?
@Androo
Ok, ale pytanie jest zasadnicze: czy trzeba rozdupcać pół ściany, czy można jakoś bardziej finezyjnie?