Wpis z mikrobloga

Dostałem propozycję, żeby dorobić na B2B jako wordpress developer, czyli generalnie one/landing page. Ile się powinno brać na godzinę, tak żeby się opłacało? Firma proponuje 5-10h tygodniowo zlecenia?

Preferencyjna składa ZUS i NFZ to koło 500zł.

#webdev #frontend #wordpress
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ikeowiec: tym bardziej że z autopsji wiem że może to być 10h a nie 40 miesięcznie, zus preferencyjny jest dla Ciebie a nie dla firmy z którą współpracujesz więc przy kosztach porzyjmij że ZUS toi 1500 a nie 500zł
  • Odpowiedz
@damian_co_dalej: od tego roku jest zus od przychodu, nie bedzie płaciłc 1500 zł

@bonaventure: kalkulacja jest prosta, twoja stawka godzinowa netto, już po zapłaceniu zusu i podatków i tyle, do obecnej swojej stawki netto na uop dorzucasz zus który będziesz płacil ~160 i do kazdej godziny pracy to doliczasz
  • Odpowiedz
@trustME: Nie mam UoP a nic z tego. Jestem studentem, chcę tylko dorobić i generalnie wejść w świat pracy, żeby być potem przygotowanym na lepsze stanowiska z jakimś tam doświadczeniem na juniora. Bo ja w tej chwili się szkole z Reacta i bardziej zaawansowanego JS.
  • Odpowiedz
@bonaventure: a zabrakło tam, zus który bedziesz płacił / liczba godzin pracy

czyli zakłądając twoją normalną stawkę godzinową netto 50 zł oraz 10h pracy i zus 500 zł, to powinienes wziąć 100zł/h

jeśli oczywiście tylko dla tego celu miałbyś robić jdg, jednym słowem nie jest to warte tego i raczej klient na to nie pójdzie
  • Odpowiedz
@bonaventure: Nie ma możliwości podpisać z firmą UoD? To może lepiej podpiąć się pod kogoś kto ma DG i z nim rozliczać umową o dzieło, prawdopodobnie można wtedy 50% KUP zaaplikować
  • Odpowiedz