Aktywne Wpisy
ehhniestety +47
"tajemnica spowiedzi" to pierwsza rzecz do zniesienia natychmiast, klecha z drewnianego pudła wie o morderstwie ale nie musi nic mówić policji bo konkordat xD powinni siedzieć za zatajanie jak każdy inny
#takaprawda #bekazkatoli
#takaprawda #bekazkatoli
lechiffre_777 +242
Tak się wyciera mordę pseudo charytatywnością. Nie ważne co wyjdzie na słupa, on dla większości osób będzie i tak wielbiony i wychwalany bo daje.
Szkoda, że te "dary" są z pieniędzy z loterii, a więc złożyli się na nie wszyscy jego widzowie. Zgarnął powiedzmy te 50 mln zł na czysto, na tych nie do końca uczciwych loteriach, z czego oddał 2 mln na wszystkie te akcje typu dom dziecka, WOŚP, gruzy dla widzów etc i już każdy uważa go za Boga.
Przypomnę, że na tych loteriach obchodzi prawo sprzedając ebook gdzie los jest gratis, związku z czym płaci tylko 5% VAT, a nie 25% jak w przypadku gier losowych tj np lotto.
Szkoda,
Szkoda, że te "dary" są z pieniędzy z loterii, a więc złożyli się na nie wszyscy jego widzowie. Zgarnął powiedzmy te 50 mln zł na czysto, na tych nie do końca uczciwych loteriach, z czego oddał 2 mln na wszystkie te akcje typu dom dziecka, WOŚP, gruzy dla widzów etc i już każdy uważa go za Boga.
Przypomnę, że na tych loteriach obchodzi prawo sprzedając ebook gdzie los jest gratis, związku z czym płaci tylko 5% VAT, a nie 25% jak w przypadku gier losowych tj np lotto.
Szkoda,
#ksiegowosc #audyt #korposwiat #pracbaza #katowice #zarobki
Czy przegrałem życie?
Mam 27 lat, i jestem absolwentem finansów i rachunkowości w Katowicach (późno poszedłem na studia).
Naczytałem się przed studiami, że idąc na ten kierunek to jak złapać Pana Boga za nogi, a teraz dochodzi do mnie, że albo ja mam problem albo w Polsce jak w lesie.
Miałem staż w biurze rachunkowym, ale siedzenie z grażynami to była udręka
Myśle więc co dalej?
Znajomi mi mówią żeby składał papiery do korpo typu:
Sophia steria
Fujitsu
Capgemi
PwC SDC
Czyli typowe SSC/BPO. A ja uważam takie firmy za pracę typu produkcja tyle że przed komputerem na „ołpenspejsie” klepiąc dzień w dzień to samo jak małpa.
Czy jest praca po FIR?
Rozwojowa
Dobrze płatna
Nie z 300h w miesiącu
Znam 2 języki obce na poziomie zaawansowanym (B2 - ang i niem) i obsługę programu Office - power point, excel, word.
Wiem żeby mnie przyjęli do w/w firm bo znam języki, a to jedyny ich wymóg.
Ale co dalej?
Klepanie do 65r. życia faktur dla niemca?
Da się w tym rozwinąć i zarabiać godnie?
Nie bardzo wiem jakie są możliwości po FIR?
Czytałem o Analityku Danych, często powielana jest znajomość Python, R i VBA, ale słyszałem również że statystyka+programowanie maszynowe.
I nie jestem pewny, bo ledwo zaliczyłem matematyke - macierze i całki i statystyke też męczyłem. Czyli analityka nie jest dla mnie?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: [Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok](https://st.pl/$xvynkdla)
generalnie zależy od tego co chciałbyś robić w życiu- czy celem jest bycie głównym księgowym, czy pracować np. w funduszu inwestycyjnym... albo urzędzie skarbowym ;-)
Ksiegowosc wydaje sie nudna i malo rozwojowa stad pomysl o analityku biznesowym, ale czy to nie dla “łebskich głów”?
I gdzie taki analityk najczesciej pracuje,
Mowiac banki masz na mysli UBS wroclaw lub CreditSuisse?
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@encourager: a do 5 lat doswiadczenia mozna probowac w Szwajcarii w finansach? Moze do tego czasu naucze sie B2 francuskiego i bedzie “komplet”^^
Ten komentarz został dodany przez osobę
W jakie stanowiska celowac?
Bo ar/ap/gl accountant czego jest wysyp
Komentarz usunięty przez autora
Ok bede po prostu do tego dazyl, jezyki na mega plus, a reszta wyjdzie w praniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ten komentarz został dodany
Jezyki obce
Zaczac od byle korpo jakis BPO capgemini? I zmieniac firmy co 2-3 lata?
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis