Aktywne Wpisy
Metylo +120
Chłopi pańszczyźniani 2.0
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Mawid_Dotyka +25
Chyba najdrozszy ładunek jaki wiozłem 24,500 czystej miedzi na kabelki, a w co dalej z-----------e ze starym trakcje i palicie otuline? #bekaztransa
W firmie pracujemy na synology - powiedzieć, że znam to środowisko to dużo powiedziane. Wykorzystujemy go głównie do udostępniania plików w sieci, backupów, niedługo będę próbował wdrożyć mail server, bo home tnie w .... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chciałbym zakupić drugiego NASa do domu, zastanawiam się nad Qnap 453Be lub syno 918+/1019+ (kwestia do przemyślenia)
Cenowo wiem, że się różnią sporo na korzyść Qnapa, sam qnap może być w wersji 2gb, bo wala mi się po szufladach kilka kości ramowych.
Aktualnie posiadam 2 dyski WD RED 4tb przeznaczone na tego NASa, ale docelowo będzie to 4 ew. 5 dysków.
W domu używany będzie do: stream do TV, przeglądanie fotek na tv, backup danych, mail server, w przyszłości inteligentny dom, apki do unify, pihole - generalnie sam z czasm myślę, że znajdę dla niego nowe zastosowania, no własnie - może podpowiecie do czego jeszcze używacie lub można używać NASa?
O tyle o ile w środowisku syno się odnajduję, to tak na demówce Qnapa - średnio.
Jest coś co przemawia za qnapem? Czy wciąż to synology wiedzie prym?
#pytaniedoeksperta #siecikomputerowe #qnap #synology
powodzenia w utrzymywaniu własnego serwera poczty. Do tego trzeba dobrego łącza, możliwości ustawenia rewersu, czasu na konserwacje. O365, Zoho albo inny GSuite będzie lepszym pomysłem.
Zajęte mamy w tym momencie 95/100gb, konfiguracja musi
Komentarz usunięty przez autora
Partner pomoże wam zmigrować dane imapa z homa i sprawa załatwiona.
Stawianie włąsnego serwera pocztowego dla 50 osób to strzał w kolano nawet jeśli ma być to ciut tańsze w utrzymaniu na papierze to zajedzie was obsługa i awaryjność.
A przejście z hujowego home na coś normalnego będzie korzystne dla biznesu, nawet jeśli droższe.
Ja używam xpenology na którym działa VirtualBox z kilkoma dodatkowym VMkami - statystyki, pihole, poczta, dodatkowy zwykły
https://www.x-kom.pl/p/434194-dysk-sieciowy-nas-macierz-qnap-ts-473-4g-4xhdd-4x21-34ghz-4gb4xusb4xlan.html
@archon: używasz tego u siebie? U nas w firmie przepływ meili jest ogromy, a jakakolwiek przerwa z mojej winy może pozwabić mnie cohones ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Co do poczty to mimo wszystko odrazam self-hosted. Na reddicie co druga osoba odradza takie coś. A te