Wpis z mikrobloga

#drukarki #virtualbox #informatyka
Mireczki mam starą drukarkę HP-PSC 1500 series (All-In-One). Chciałem uruchomić ją bo stoi tak biedna już długo więc podłączyłem i okazało się że sterownik dołączony do niej nie jest obsługiwany przez W10, to jest po prostu za stary sprzęt.

Postawiłem więc na VirtualBoxie od Oracla Windowsa XP sp3, podłączyłem drukarkę, nawet wykrył, zrobilem obraz plyty zebry wrzucic go do maszyny wirtualnej i zainstalowac sterownik i nawet sie zainstalowal ale w menedżerze urzadzen pokazuje te zolte znaki zapytania, wykyrwanie sterownika tym windowsowym narzedziem oczywiscie nie dziala, twierdzi ze no nie znalazł i #!$%@? mimo ze obraz plyty jest "w napędzie".
Wie ktoś co zrobić? Jakiś inny pomysł może?
  • 11
@LubieSzaszylkiZLublina: Szukałem w necie nowszych sterów to pobrałem dokladnie to samo co mam na plycie, na ktorej zreszta jest opcja wyszukania nowszych sterownikow i ona twierdzi ze to najnowsze mozliwe, to naprawde stary sprzet, raczej nikt nie pisze pod to sterów na W10, ale sprawdze jeszcze w sumie.
Na tej plycie znajduje sie tylko jeden plik inf, i wazy 0B, powinienem go wskazać?
Dzięki ze odpowiedziales ( ͡° ͜ʖ
@LubieSzaszylkiZLublina: znalazło, jesteś gość, kazałem drukować stronę testową i kolejka drukowania pokazała błąd, dodam że w tej drukarce nie ma tuszu ani papieru bo chcialem tylko sprawdzic czy da rade w ogole sie z nia porozumiec i no wychodzi na to ze chyba tak, ale czy ona nie powinna powiedziec ze nie ma tuszu/papieru, chodzi mi ze błąd powinien być konkretny? kolejka pokazuje błąd-drukowanie i tyle, co ty na to?
Kazałem