Aktywne Wpisy
balticporter +629
Ten remiks „The Sound Of Silence” co puszczają ostatnio w radiu, to powinien zostać zakazany, a autor i rozgłośnie postawione przed Trybunałem w Hadze za zbrodnie przeciwko ludzkości ლ(ಠ_ಠ ლ)
#zalesie
#zalesie
Nupharizar +524
Słyszałem historię, którą opowiadał jakiś gościu w pracy, o pewnej korporacji we Wrocławiu.
Całe piętro pracowników nagle poszło na zwolnienie lekarskie i okazało się, że wszyscy mieli żółtaczkę.
Powód? Firma miała gości z Indii, którzy zamiast używać papieru toaletowego, korzystali z kubków z kuchni do podmywania się wodą. Po użyciu tylko je płukali w zlewie, a potem inni pracownicy pili z tych samych kubków...
#indie #bekazpodludzi #pajeet #wroclaw #heheszki
Całe piętro pracowników nagle poszło na zwolnienie lekarskie i okazało się, że wszyscy mieli żółtaczkę.
Powód? Firma miała gości z Indii, którzy zamiast używać papieru toaletowego, korzystali z kubków z kuchni do podmywania się wodą. Po użyciu tylko je płukali w zlewie, a potem inni pracownicy pili z tych samych kubków...
#indie #bekazpodludzi #pajeet #wroclaw #heheszki
W sumie zastanawiam się czy czasem kable sieciowe nie idą w sposób jak poniżej (ʘ‿ʘ)
@AnimowanyAlkoholik: a co za różnica, czy jest tam switch biurkowy czy nie, jak tu problemem jest gniazdko w ścianie?
Komentarz usunięty przez autora
To nie jest słowo klucz do każdego braku bezpieczeństwa w IT.
1.Update Windowsa, kilkadziesiąt użytkowników dzwoni że zniknęły sharowane dyski okazuje, że im się lista w File Explorer zwinęła
2.Pani sobie cały czas blokuje konto w AD, hasło zresetowane, capslock wylaczony, okazało się że Pani sobie numlocka na lapku włączyła i twierdzi że nie ma klawisza do wyłączenia xD
3.
Jedyne co wprost w RODO masz o IT to wymóg backupu danych wrażliwych.
@jakuba94: Czytałeś w ogóle przepisy dotyczące RODO jak teraz piszesz o zbieraniu MAC ze switchy?
Ja jedynie piszę jaki RODO to obecnie FUD i słowo wytrych do każdego pomysłu choć trochę związanego z IT choć często nie ma to żadnego
@sophisticated7: Włam "syna sekretarki", który do takiego routerka czy switcha może wszystko podłączyć i ci w vlanie zaszkodzić.
A jeszcze więcej jak w Januszex'ach na domyślnym (jedynym) vlanie pozakładane podsieci userów, gości i serwerów, a admin myśli że to jest odseparowane od siebie i bezpieczne.
@Supaplex: Myślisz że w takiej sieci są jakieś VLANy ( ͡°