Wpis z mikrobloga

Jakby sie nad tym zastanowić to jest jakieś p------e co się w tym kraju dzieje.

Środek Europy, kraj tranzytowy z dostępem do morza, sąsiedztwo Czech i Niemiec, bez wojny już od 75 lat i bez żadnej szansy na wojne od mniej więcej 15, monogeniczność 99% i prawie monoreligijność, totalny luz, żadnych katastrof naturalnych nie licząc 5 podtopionych domów co 10 lat, złoża gazu, węgla, srebra, klimat nie jest jakiś ekstremalny. Przecież w obecnym położeniu to my powinniśmy palić blanty i liczyć punkty procentowe rozwoju gospodarczego co roku.

A tu k---a jakieś afery na kiju, szczucia jednych na drugich, propaganda jak w III Rzeszy i sprawa tego czy para dorosłych ludzi może iść ze sobą do łóżka czy nie wywindowana do rangi rozkminy tysiąclecia xDD W telewizji napina rządzących taka jakbyśmy co najmniej walczyli o przetrwanie Ziemian z kosmitami w epickiej wojnie na lasery, bo przecież totalna opozycja tylko czeka żeby nas wszystkich powsadzać do obozów koncentracyjnych. Retoryka wojny i zagrożenia, gadanie o jednoczeniu Polski? xD Polska jest zjednoczona od prawie ośmiu dekad, głąby.

Czy wy nie widzicie jakie to wszystko jest śmieszne? Polska to jest taki zbuntowany nastolatek z bogatej rodziny, który chce uciekać z domu bo sobie wymyślił że nikt go nie rozumie. Ma być walka i c--j. Jakby Polska była jedynym krajem na świecie to by wypowiedziała wojne Neptunowi jak Kaligula xDDD #przemyslenia #bekazpisu #polska
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maybenot33: to sobie taguj chamie, nie umiesz komentarza napisać bez wyzywania kogoś? Afery o których wspominasz były kilka lat temu, ja piję do tego co jest teraz.
@Fighter_forGlory: Z twoim starym próbowałem ale jak tylko wypije łyk to zaczyna płakać jaki mu się niedokończony syn urodził
  • Odpowiedz
A tu k---a jakieś afery na kiju, szczucia jednych na drugich, propaganda jak w III Rzeszy i sprawa tego czy para dorosłych ludzi może iść ze sobą do łóżka czy nie wywindowana do rangi rozkminy tysiąclecia xDD

@zielonzielon: to świetne tematy zastępcze dla gawiedzi - niech się ludzie żrą o takie pierdoły, a tymczasem, gdzieś w zamkniętych pokojach lecą grube miliony na wałkach, o których nikt się nie dowie...
  • Odpowiedz
@maybenot33: Co za bzdura. Jeśli silny kraj to taki który ma słabych sąsiadów to powiedz dlaczego zła niemiecka gospodarka stanowi 28%(!!) naszego eksportu, a Polska dla Niemiec zawrotne 4,8%. Kto bardziej zyskuje na tym sąsiedztwie? Może bardziej zyskujemy na sile przez sąsiedztwo Ukrainy która mimo licznej populacji stanowi 2% wszystkich eksportowanych dóbr. W jaki sposób zyskujemy na sąsiedztwie kraju zbyt biednego by kupować od nas cokolwiek? Odpowiem ci: nie zyskujemy,
  • Odpowiedz
@zielonzielon: Ośmiu dekad ? Czekaj czekaj co tam się w Polsce działo w 1940 hmmmmm... Aaaa nic bo była Generalną gubernią. A po 1945 też nie było wesoło bo na przykład łapanki i walki z wyśmiewanymi przez niektórych żołnierzami wyklętymi trwały kolejne kilka lat. Już nie mówiąc o tm że NKWD miało wtedy pełne ręce roboty.

"W sumie zdaniem prof. Jana Żaryna ponad 20 tysięcy żołnierzy zginęło bądź zostało zamordowanych
  • Odpowiedz
@RogatyKoziol: Przecież twój komentarz to jakiś bełkot. Napisałem że od prawie ośmiu dekad. Od roku 1945 minęło 75 lat, co tutaj się nie zgadza?

Dalsza część komentarza to przytaczanie jakiś niezwiązanych z moim wpisem wydarzeń historycznych, tak jakbyś się chciał pochwalić że przeczytałeś podręcznik do historii dla szóstej klasy szkoły podstawowej. Nie wiem na jakiej podstawie nieprzytaczanie niezwiązanych z moim wpisem wydarzeń ma świadczyć o moim braku wiedzy. To tak,
  • Odpowiedz
Polska jest zjednoczona od prawie ośmiu dekad, głąby.

Czy wy nie widzicie jakie to wszystko jest śmieszne? Polska to jest taki zbuntowany nastolatek z bogatej rodziny, który chce uciekać z domu bo sobie wymyślił że nikt go nie rozumie

@zielonzielon: Już pomijając,że nie uwzględniłem kontekstu bo go zwyczajnie nie znam.Mówienie, że Polska była zjednoczona i tu można jak ja zrozumieć niezależna od prawie 80 lat jest sporym nadużyciem.

Ale ok
  • Odpowiedz
@RogatyKoziol: W sumie nie myślałem o tym. Być może osie sie różnią między latami, albo zwyczajnie republikanie zawsze mieli szersze skrzydła i tylko środek ciężkości się przesuwa? Albo rzeczywiście demokraci poszli w "lewo" (to specyficzne określenie w USA). Dzięki za zauważenia tego!
  • Odpowiedz
@dulek: Mam tylko takie wyjaśnienie,że demokraci stali się partią stricte proimigracyjną i i te dziesiątki milionów nowych przybyszy z ostatnich 20 lat głosuje przede wszystkim na demokratów. Sam się nie znam na amerykańskiej polityce,ale szokiem było dla mnie że ich populacja za mojego życia (a jestem świeżo po 30) zwiększyła się o jakieś 100 milionów. Głównie z powodu imigracji.
  • Odpowiedz