Wpis z mikrobloga

#przegryw #pasta #tfnogf ##!$%@?

Podczas kiedy oni chlali na imprezach - ja się ciężko uczyłem

Podczas kiedy oni ruchali - ja studiowałem języki programowania

Podczas kiedy oni mieli problem z przejściem do następnej klasy - ja siedziałem po późnej nocy z materiałami naukowymi

Podczas kiedy oni wyzywali mnie od przegrywów, śmieciów, dziwactw społecznych i inceli - ja wiedziałem kto tu jest prawdziwym wygranym

Podczas kiedy oni dalej balowali po klubach - ja skończyłem dobre studia

Dzisiaj oni mają własne firmy z kadrą ludzi pod sobą, piękne partnerki, jedno dziecko - drugie w drodze, drogie mieszkania/domy, luksusowe samochody, wycieczki do krajów których 3/4 przeciętnego polskiego społeczeństwa nie potrafi nawet pokazać na mapie

Ja natomiast #!$%@? u Janusza 3500 netto jako magazynier na umowę zlecenie, do tego 1/4 etatu w KFC na czyszczeniu stołów i nalewaniu coli za 400 pln również na umowę zlecenie, pracuje powyżej 60h w tyg, dalej jestem samotny nigdy nie trzymałem z rękę, mieszkam w gównokawalerce którą będę spłacał do końca życia. jeżdżę najtańszą opcją Ubera, wszyscy po skończeniu liceum dawno o mnie zapomnieli, nawet nie wiedzą po 5 latach że ktoś taki jak ja jeszcze żyje, na wakacjach byłem ostatni raz 6 lat temu z mamą i tatą nad morzem.
Ale ja zachowałem jedno - honor.
J.....J - #przegryw #pasta #tfnogf ##!$%@? 

Podczas kiedy oni chlali na imprezach ...

źródło: comment_785UWdaQ5zeARwA4AerAeU6IxIhnVdEH.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
@Jacob10294JJ: poprzednie pokolenie zylo w czasach kiedy rzeczywiscie nauka i studia same w sobie juz dawaly dobra prace.
natomiast teraz nauka i studia kuja daja. liczy sie dynamizm i znajmosci. mozesz byc najwiekszym kretynem, ale jesli geba ci sie nie zamyka i nie wstydzisz sie niczego to najprawdopodobniej bedziesz wiecej zarabial niz zwykly spokojny anonek po studiach xD
  • Odpowiedz
@zycietokuj: dziwić się, jak studia robią się coraz prostsze? jakieś 60% ludzi u mnie na roku nic nie kuma tylko jedzie na ściągach, same 4 i 5.. I o czym to ma świadczyć, nie dziwię się że wymagane jest coś więcej niż sam tytuł
  • Odpowiedz