A tak w ogole czemu pijecie i bierzecie? Jaki jest kluczowy powod? Bo ja to chyba z tego poczucia bezsilnosci i bezsensu w zyciu. Na mnostwo rzeczy jestem juz za stary, ludzie to #!$%@? z nielicznymi wyjatkami, a swiat to zwyczajnie #!$%@? miejsce.
I co z tego ze jakis tam sukces zawodowy osiagnalem, skoro to bez znaczenia bo wszystko i tak pojdzie w piach razem ze mna xD #alkoholizm
@mateosz_inbecki: ja pije bo się boję podjąc odważne decyzje w życiu i ponadto bo trochę zmarnowałem życie przez picie i jak o tym pomyślę to pije ( ͡°͜ʖ͡°) głupie ale prawdziwe
@mateosz_inbecki alkoholizm to choroba uczuć, każdy z jakiegoś powodu zaczął pić i często trzeba wrócić do tego początku, żeby zrozumieć po co się pije.
Piłem po robocie żeby sie zrelaksować a po kilku miesiącach odkąd nie pije relaksuje sie tak samo przy niezdrowych napojach gazowanych od których zdechne na raka i tanich ciastkach bo szkoda mi #!$%@?ć na trzeźwo hajs
@mateosz_inbecki Ten bezsens i bezsilność w życiu z jakiegoś powodu się pojawiła. Musisz dojść do tego, skąd się to wzięło, później się pogłębiało i siedzi do teraz. Alkohol nie jest naszym problemem, naszym problemem jest nieumiejętność radzenia sobie w życiu. Alkohol jest tylko czy nikiem dającym ulgę.
Bo ja to chyba z tego poczucia bezsilnosci i bezsensu w zyciu. Na mnostwo rzeczy jestem juz za stary, ludzie to #!$%@? z nielicznymi wyjatkami, a swiat to zwyczajnie #!$%@? miejsce.
I co z tego ze jakis tam sukces zawodowy osiagnalem, skoro to bez znaczenia bo wszystko i tak pojdzie w piach razem ze mna xD
#alkoholizm
Komentarz usunięty przez autora
Piłem po robocie żeby sie zrelaksować a po kilku miesiącach odkąd nie pije relaksuje sie tak samo przy niezdrowych napojach gazowanych od których zdechne na raka i tanich ciastkach bo szkoda mi #!$%@?ć na trzeźwo hajs