Wpis z mikrobloga

@oceanNerwowy: To chyba zależy gdzie chcesz pracować. Podejrzewam, że w warsztacie samochodowym tig będzie lepszy, a tam gdzie dużo, niekoniecznie precyzyjnego spawania to mig.
  • Odpowiedz
@Zrzyck: TIG spoko, ale nie wydam aż tyle hajsu na sprzęt i butle z gazami. Poza tym to się cykam troche tego Tiga po hobbystycznie tylko robilem elektrodą a teraz chce kupic jakiś tani migomat do domowych zadań.
  • Odpowiedz
@AnsuzSowilo: źle sformułowałem pytanie. Chcę wybrać coś na kurs specjalistyczny. Cała reszta tylko zabawa i hobby. Jednym chcę zarabiać a drugim robić własne wynalazki. hehe xD lubię różnorodność.
  • Odpowiedz
@Zrzyck: a co sądzisz o FLUX? Czy ten drut samoosłonowy jest taki zajebisty jak o tym mówią? Czy lepiej zwykły zestaw i butle. Czytałem o tym, ale od tego wszystkiego to osiwiałem. Każdy co innego.
  • Odpowiedz
@oceanNerwowy: nie spawałem drutem samoosłonowym, ale z tego co widziałem na filmikach robią niezłą zasłonę dymną i podobno nie widać co spawasz.
@AnsuzSowilo: to nie jest tak, że mieszanka jest gazem sprężonym w butli, a czyste CO w stanie ciekłym dzięki czemu wystarcza na dużo dłużej a dodatkowo jest tańszy?
  • Odpowiedz
@Zrzyck przede wszystkim nie CO a CO2 jeśli Ci życie miłe :D Poza tym nie sądzę, że dwutlenek węgla w takiej butli będzie ciekły, bo z butli by Ci się zrobił bałwan jeszcze zanim by do Ciebie dojechała :D CO2 jest po prostu tańsze niż mieszanki aegonu z CO2.
  • Odpowiedz
@oceanNerwowy: Zależy od twoich zdolności manulanych moim zdaniem najtrudniejszy jest TIG a najłatwiejszy MIG MMA to coś pomiędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja bym wybrał TIG ewentualnie MIG bo to zazwyczaj lepiej płatne metody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz