Wpis z mikrobloga

Namalowałem swój pierwszy obraz farbami olejnymi. W sumie jest to też moje pierwsze podejście do realizmu oraz zwierząt. Cel na następny rok - rozwijać temat farb olejnych. Wiem, że nie jest idealnie, ale jestem zadowolony z efektu. :)
A, bym zapomniał - "BRUBEL :--DD", A2, 2019.
#krabonszcz #malarstwo #sztuka #tworczoscwlasna
Pobierz Nikas - Namalowałem swój pierwszy obraz farbami olejnymi. W sumie jest to też moje pi...
źródło: comment_rOBtvLgVM4fzDmEAUF5o8tgEWKgOFACv.jpg
  • 21
@Nikas: Spróbuj następnym razem pobawić się trochę nasyceniem barw, tak aby pokazać, że ten ptak jest okrągły na brzuchu i głowie a nie płaski (❁´◡`❁)

A jakich farb używasz? : p
@Dev321: Głębia to jest coś nad czym zdecydowanie muszę popracować w tym roku. :) W każdej mojej pracy widać ten brak. Używam farb WINTON, górna półka ale nie ma co kupować słabych materiałów bo i jakość zawsze będzie zła.
@powsinogaszszlaja: po samym tym komentarzu niby racja, ale nieco bardziej zaawansowana krytyka jednak pomaga, nawet jeśli nie jest pisana kwiecistym językiem, ważne żeby były jakieś konkrety.

@skinrunner2: to może podasz jakieś konkrety? Co ci się nie zgadza w obrazie, co byś poprawił? Światło? Perspektywę? Kolory? Przejścia między nimi? Dodał coś? Odjął? Może wysłów się co ci się nie podoba, bo coś zamilkłeś?