Aktywne Wpisy

ruskizydek +359
Ahh Rambo
To nie jest zwykłe kino akcji
Faktycznie późniejsze części tak, dodatkowo popkultura podbiła te wrażenie
Jednak pierwsza część to dramat, dramat opowiadający o tym jak traktowano weteranów wojennych w USA po powrocie do ojczyzny
Może dlatego jest taka dobra, ponieważ została oparta na podstawie książki
Lata 80 w pełni, zimowa aura północnych Stanów Zjednoczonych, świetna sceneria, a to wszystko okraszone bardzo dobrą muzyką Jerry'ego Goldsmitha
To nie jest zwykłe kino akcji
Faktycznie późniejsze części tak, dodatkowo popkultura podbiła te wrażenie
Jednak pierwsza część to dramat, dramat opowiadający o tym jak traktowano weteranów wojennych w USA po powrocie do ojczyzny
Może dlatego jest taka dobra, ponieważ została oparta na podstawie książki
Lata 80 w pełni, zimowa aura północnych Stanów Zjednoczonych, świetna sceneria, a to wszystko okraszone bardzo dobrą muzyką Jerry'ego Goldsmitha
źródło: temp_file6522889874162609886
Pobierz
JPRW +573

ROM, który nie będzie problematyczny jak LineageOS, który to testowałem pół roku na Moto Z i o ile fajnie było odciąć macki gugla to nie działające aplikacje, nie działające powiadomienia, kombinowanie i naprawianie bugów, grzebanie, już nie za fajne. Skutkiem był rozwód z LineageOS i powrót do stockowego androida ¯_(ツ)_/¯
Są jakieś naprawdę dopracowane dystrybucje na Mi9TPro które będą oferować wszystko to co piękne bez gugla a przy tym działać i pozwolą np posiadać snapchata lub messengera?
A i będę wdzięczny za małą podpowiedź gdzie szukać info lub czym sprawdzę czy mam bootloader odblokowany czy nie, telefon świeży od tygodnia dopiero służy.
#telefony #smartfon #android #elektronika
Co do romow, to to ze lineage byl na jednym modelu gowniany, nie oznacza ze na kazdym taki bedzie.
Może prościej odinstalować aplikacje bloatware przez ADB i olać ukrywanie się przed guglem?
@snwptest: Mała uwaga - ROM-y są dedykowane pod konkretne urządzenie, więc to, że na jednym urządzeniu jest jakiś błąd, nie znaczy, że na pewno będzie na innym. Zazwyczaj błąd jest w samym porcie dla konkretnego urządzenia, nie we "wspólnej bazie" LineageOS.
@snwptest: Brzmi jak brak instalacji gapps (aplikacji Google'a) po wgraniu LineageOS. Wtedy są problemy np. z aplikacjami używającymi map.
Jeśli chodzi o mnie, to od kilku lat używam tylko custom ROM-ów na co dzień i raczej nie narzekam. :)
Wszystko zależy od wsparcia, a ono z kolei m.in. od popularności urządzenia (i co za tym idzie liczby użytkowników zgłaszających błędy, załączających logi, itp.), jak i od liczby i umiejętności osób zajmujących
A można spytać jakiego romu używasz i na jakim sprzęcie ?
Wcześniej LineageOS 14.1 (oficjalny) na Motoroli Droid 4 oraz CyanogenMod 11 (nieoficjalny, LegacyXperia) na kilku innych smartfonach.
W międzyczasie zawiodłem się niestety na Sony Xperii X Compact i Sony AOSP, więc trzeba przyznać, że nie zawsze jest "kolorowo".
Mam podobnie. Dlatego, gdy znajdę coś, co działa stabilnie i jest funkcjonalne, to przeważnie trzymam się tego długi czas. Na przykład CyanogenModa 11 używałem około 3 lata, pomimo, że w międzyczasie wydano wersje 12
:) Da się, tyle, że jest to niewygodne i niepraktyczne bo jednak coś się na tym dysku gugl trzyma i szybki dostęp, pliki za duże na maila wygodnie ściągniesz czy udostępnisz . Da się kupić dumbphona same smsy i połączenia, bez andka ¯_(ツ)_/¯ tak jak da
@snwptest: przy uruchamianiu telefonu powinien być znaczek Unlocked. Jak nie ma Unlocked - telefon ma zablokowany BL.