Wpis z mikrobloga

Co można ugotować na domówkę? ( ͡º ͜ʖ͡º) Każdy musi coś przygotować i kompletnie nie mam pomysłu XD Jakieś przekąski czy lepiej jakieś danie? Ogólnie kultura będzie żadnego większego picia xD Musi być smacznie i prosto!
#gotujzwykopem
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@MojHonorToWiernosc kup ciasto francuskie. Rozłóż na blasze. Potnij na małe kwadraty. Daj klople jogurtu naturalnego. Połóż ser żółty lub mozzarella. Małe ilości. Połóż małe kawałki papryki. Odrobina groszku i daj krople ketchupu. Wstaw do pieca na 180 i obserwuj czy już.
  • Odpowiedz
@joolekk: pyry myjesz, kroisz w duże kawałki, gotujesz w osolonej wodzie (ja gotuję ze skórką), żeby były ugotowane, ale się nie rozpadały.
Siekasz w międzyczasie: ogórki konserwowe z pikantnej zalewy z chilli, pora, dojrzewającą kiełbasę (w biedrze jest taka, nazywa się Fuet), dużo świeżej natki j zielonej części dymki. Sos to połączenie majonez-musztarda rosyjska-pikantna oliwa lub olej (kujawski ma taką serię)-pieprz. Jak pyry ostygnà wszystkomieszasz i ew. solisz, jeśli jeszcze
  • Odpowiedz
@MojHonorToWiernosc bruschetta, tatar wołowy, sałatka gyros, zielony śledź smażony w zalewie octowej z cebulką, roladki z p----i kurczaka z szynka parmenska i szpinakiem, pulpeciki wołowe zapiekane z serem w sosie pomidorowym. Ja z ukochaną takie coś zabieram na prywatke.
  • Odpowiedz