Wpis z mikrobloga

Mireczki mam pytanie w związku z #motoryzacja i #renault. 9 grudnia wymieniłem wachacze, sprężyny, łączniki, łożyska amortyzatora. Rok temu wymieniłem amortyzatory. Po pierwsze podczas jazdy słyszę skrzypienie ale ponoć to to normalne przy nowych sprężynach. Ale od kilku dni przejeżdżając przez próg słyszę jebniecie w lewym kole. Jak myślicie to może być coś jeszcze czy raczej #!$%@? robota? Bo nie wie czy robić gówno burze.
#pytanie #mechanikasamochodowa
Pobierz toffik21 - Mireczki mam pytanie w związku z #motoryzacja i #renault. 9 grudnia wymien...
źródło: comment_vVJzFWWf51LtIEdDSjUxO0UMSb1pfcMS.jpg
  • 4
@toffik21: masz rozbieżność bo w Twoim opisie wymieniłeś wachacze a serwis wymienił Ci wahacze. Jedź do warsztatu i powiedz że wali w kole. Nie wiem jakie to zawieszenie ale albo amortyzator kiepski, albo sprężyna się rusza, albo nie jest dokręcony do mocowania dobrze. Skrzypienie coś mi się kojarzy że lubi powstawać kiedy nie skręcało się zawiechy w naturalnej pozycji auta tylko w powietrzu.
@jerzalke najpewniej skręcali go w powietrzu, co ciekawe zauważyłem, że auto po tej naprawie jest wyższe. Pomyślałem, że przez to że sprężyny nowe i bardziej napięte.