Wpis z mikrobloga

Co trzeba zrobic, zeby zwodnicy w obronie kryli 1:1? Bardzo czesto przeciwnik biega po prostu napastnikiem w okolicy mojego pola karnego, ja nie moge mu zabrac pilki bo albo faul, albo mnie mija sprintem, a obroncy poza tym, ktorym kieruje, stoja strefa, wiec w sumie nikogo nie kryja. W efekcie kreci sie jak g... w betoniarce az nie zrobi sie jakis korytarz i gol. Odpowiada za to jakies ustawienie taktyki, czy po prostu ja powinienem co do pixela podbiegac do tego z pilka?

#fut
  • 5
@flexx: W teorii wiem, ale:
- po pierwsze jak mam L2 i R2, to moi obroncy maja mega wielki problem z przejmowaniem pilek. Pilka leci obok nich, a oni nawet nogi nie wystawia. Puszczenie sprintu poprawia sytuacje, ale oczywiscie nie zawsze
- moi obroncy nie "przyklejaja sie" do przeciwnikow. Po prostu dobiegaja do nich i nic nie robia, wiec albo wcisne "lekki" odbior (losowo - czasem im sie uda, czasem faul,
@pjoter_nosacz: ludzie nie trzymacie cały czas l2 i R2. Trzeba używać ale nie ze trzymacie i czekacie na przyjęcie piłki...cofasz się trzymasz l2 i R2 gdy już jesteś blisko zawodnika puszczasz l2 trzymając sprint i X. Dostajesz wtedy szybkości. Nie gra się 1 na 1. Trzymasz zawodników w 1 linii i cofasz się pomocnikami. Gdy pomocnik blisko przeciwnika wychodzisz lekko obroncą robiąc pressing kolegi. Ale to musisz wszystko mixowac trochę tego
@mrberto: tak sie staram, ale jednak nie wiem czemu przeciwnik kryje moich zawodnikow dosc dobrze, podczas gdy moja obrona nic nie robi. To robi duza roznice, bo jak nie ma gdzie podac, to zaczynaja sie schody. Raczej nie gra pressingiem (strzalka w dol i prawo), bo zawodnicy nie mecza mu sie szybko.