Aktywne Wpisy
BadSebastian +19
Babcia mi kiedyś opowiadała, że na krótko przed rzezią wołyńską żołnierze niemieccy chodzili po polskich wsiach i ostrzegali Polaków "że nadchodzą Ukraińcy, i że jeśli chca, to mogą iść z nimi do miasta gdzie będą bezpieczni", ale większość Polaków nie chciało opuszczać swojego domostwa.
#wolyn #ukraina
#wolyn #ukraina
Ceny są sztucznie zawyżone.
Weźmy takie czipsy - jaki jest realny koszt wytworzenia jednej paczki? 20 groszy? 25? Doliczając wszystkie koszty związane z logistyką niech będzie złotówka, co i tak będzie na wyrost. Tymczasem cena w ciągu ostatnich kilku miesięcy skoczyła o 100% i teraz wynosi 10 zł XD I tak jest z wieloma produktami.
A zauważyliście ile jest ostatnio w takiej biedronce promocji? Kupuję w niej od lat i czegoś takiego
Weźmy takie czipsy - jaki jest realny koszt wytworzenia jednej paczki? 20 groszy? 25? Doliczając wszystkie koszty związane z logistyką niech będzie złotówka, co i tak będzie na wyrost. Tymczasem cena w ciągu ostatnich kilku miesięcy skoczyła o 100% i teraz wynosi 10 zł XD I tak jest z wieloma produktami.
A zauważyliście ile jest ostatnio w takiej biedronce promocji? Kupuję w niej od lat i czegoś takiego
uwielbiam te rozmowy, gdy próbuję mówić o wielkim wybuchu, o wybuchu supernowych, że w naszych ciałach są cząstki gwiazd
- a gdzie był wtedy Bóg?!
i koniec tematu
xD
@Kwiatsloneczny:
jeśli istnieje, a tego nie wiemy.
Nauka Galileusza została potępiona przez Kościół i astronom do końca życia pozostał w uwięzieniu, które miało postać aresztu domowego.
ale może kłamią
https://www.nature.com/articles/28478.pdf
Wychodzi na to, ze coraz mniej naukowców wierzy w boga, ale z pewnością jesteś w stanie pokazać źródło tych swoich 80% wśród fizyków.
Co do Einsteina, to przyznam, ze nie znam tematu (czy i w jakiego boga miałby wierzyć), ale na szybko znalazłem taki cytat z jego listu o bogu: "Słowo Bóg jest dla mnie niczym innym jak tylko słowem i wytworem ludzkich słabości, a Biblia zbiorem czcigodnych, ale
Ja nie liczyłem https://www.google.pl/search?client=opera&q=80+fizyków+wierzy+w+boga&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
Watykańskie Obserwatorium Astronomiczne: http://www.vaticanobservatory.va/content/specolavaticana/en.html
Nie chciało ci się szukać w google, to pewnie
Ponawiam pytanie odnośnie „Przypominam, że wśród duchownych jest wielu astronomów i astrofizyków, filozofów i teoretyków”. Ilu konkretnie i nad czym pracują? Próbujesz tu zrobić naukowców z grupy facetów w sukienkach, czerpiących wiedzę o życiu z księgi sprzed 2k lat. To może działać na babcie
1. Na stronie radia
2. Nie podaje źródeł
3. Poza krzykliwym tytułem nigdzie nie mówi o 80%
Jeśli to jest dla Ciebie dowód, to nie mamy o czym gadać. Twoi naukowcy wiary tez opierają się na tak silnych dowodach?
Z Einsteinem nie trafiłeś i próbujesz przemilczeć, liczb z dupy nadal nie potrafisz poprzeć źródłem, tylko dorzucasz co chwile jakieś pseudoargumenty padające jak muchy przy pierwszym wyszukaniu w google. Gish galop w pełnej krasie.
Doczytaj sobie jak Kościół gnębił przytoczone przez ciebie