Wpis z mikrobloga

Po 48h z babcią pod jednym dachem mam tak #!$%@? dość wszystkiego, że jakbym pomieszkał tak tydzień to bym wylądował w psychiatryku: * Mamy czwartek a babcia stwierdziła po co się myć, jak się myła w sobotę a nie jest kominiarzem * Często nie spuszcza wody w toalecie, nie mówiąc o używaniu szczotki * Wychodzi z toalety i ani razu nie umyla rąk, ani razu * Po co ten Mikołaj gra i baterie marnuje, po co zapalać światła na choince i ciągnąć prąd * Słucham muzyki z youtube na kompie, wyszedłem do drugiego pokoju i w ciągu minuty "Po co mu ten komputer gra jak nawet tam nie siedzi" Nie #!$%@?, wychodząc do toalety czy gdzieś bedę co 15min wyłączał i włączał komputer żeby "oszczędzić" prąd. XDD * A rybom w akwarium światło niepotrzebne, zgaś mi je * Ktoś wyjdzie z pokoju do toalety to od razu pretensje że światło w pokoju było włączone, a nikogo w pokoju nie było 2 minuty * Wczoraj wieczorem przeżywała że jak pójdę na spacer to nie będę umiał drzwi w swoim domu kluczem otworzyć * Jak srałem to oparła się o drzwi od toalety żeby "poczekać" i stała tak klika minut * Rano smarka nos, matka chciała dać tabletki "Ni jo ni chora, tylko tak rano" 5 minut później znowu to samo * Do matki mówi że wieczorem nie można iść wynosic śmieci bo tak kiedyś na wiosce mówili Mógłbym tak jeszcze z 20, ale mi się już nie chce. Dobrze że kończy się już to... #przegryw #logikarozowychpaskow #zalesie #polskiedomy #rakcontent #gownowpis
  • 82
  • Odpowiedz
@wykopowajulka15 nie krzyczeć a poprostu na tyle głośno zwracać uwagę aby każdy w domu słyszał. Nie bój się mówić takich rzeczy głośno, nie przejmuj się jakimś tabu że nie wypada, że osoba starsza itd. Inaczej będziesz jeść sałatki czy tam kotleciki z bakteriami ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@wykopowajulka15: ja mój dziadek XD teraz ma 91 lat i w środku miasta mówi ze trzeba iść do chlewa nutrie karmić i mi mówimy ze nie ma chlewa i nigdzie nie będziemy chodzić ( bo ogólnie to sam nie chodzi ) a on robi taki sztuczny płacz głosikiem piskliwym ze specjalnie go nie chcemy zabrać do tego chlewa
  • Odpowiedz
@Spajkodron3000: moja była taka sama. Mama zawsze mówiła, że całe życie była okropna.

Teksty miała podobne i fioła na punkcie wyłączania światła. Np. zawsze gasiła na klatce schodowej, gdzie była i tak mała, dziadowska żarówka. A w domu trójka małych dzieci i dziadek ze sztywną nogą i o kulach. No i przez to zgaszone światło dziadek lazł po ciemku, pomylił się w wyliczeniach i połamał miednicę i biodro. Ale nic
  • Odpowiedz
@wykopowajulka15: Jestem w stanie się założyć, że 80% "ludzi z czasów wojny" ma zaburzenia psychiczne, które rzutują na ich całe życie. Lwia część tych osób dorastała w atmosferze lęku, grozy, niepewnego jutra i często ekstremalnej biedy. Także daj babci na wstrzymanie - potakiwać głową można przez dwa dni raz na rok ( ͡º ͜ʖ͡º). Szczególnie, że za parę lat jej już nie będzie. To są
  • Odpowiedz
@maciejze mam, jedna jest natretna (może Ci jajeczko do tego usmażyć xd) a druga to istny smieszek ( ͡º ͜ʖ͡º) Z jedną muszę wytrzymać a z drugą smieszkuje w najlepsze. Fakt że z tą i tą mam mało kontaktu xd
  • Odpowiedz
@wykopowajulka15: rozumiem Cię mireczku, też mnie frustrują moi rodzice czy dziadek swoim uparciem i za #!$%@? im nie przetłumaczysz że coś można zrobić lepiej czy inaczej

Starych ludzi #!$%@?ć prądem. Tylko tutaj nie chodzi by kogoś obrażać, to właśnie starość jest #!$%@?, większość z nas czeka to samo stetryczenie
  • Odpowiedz
  • 105
@laquilat nie wszystkich, większość starych ludzi jest głupia bo za młodu też była głupia. Ludzie ktorzy w życiu dużo ćwiczyli mózg na starość ogarniają calkiem nieźle, popatrz na różnych profesorów uniwersytetów - niektorzy mimo ze sa mocno po 60 to dalej prowadzą działalność naukową.
  • Odpowiedz
  • 0
@wykopowajulka15 jeżeli chodzi o przesadną oszczędność prądu, wody, jedzenia to prawdopodobnie pozostałości z czasów młodości, kiedy była po prostu bieda. Zapytaj babcie o jej przeszłość, porozmawiaj i spróbuj zrozumieć. Moi dziadkowie przeżyli wojne i ciężkie czasy po jej zakończeniu. Do końca życia byli bardzo skromni i oszczedzali chociaż wcale nie musieli.
  • Odpowiedz