Wpis z mikrobloga

@Zarzutkakke: Z tego mema wynika, że Polska musi być naprawdę chlewem obsranym gównem, skoro jej mieszkańcom się tak podoba praca u Helmuta. Daj coś o tych co zostali u Janusza.
  • Odpowiedz
  • 9
Niemcy ostatnie kilka lat strasznie rozpaczają że polscy pracownicy już nie chcą przyjeżdżać, ostatnio nawet było słychać glosy ze to przez 500+ i ze może Ukraińcy ich zastąpią skoro dostali prawo pracy, tyle tylko ze zapominają że Ukraińcy mogli już pracować legalnie kilka lat temu i jakoś szału nie było, druga sprawa taka że minimalne wynagrodzenie godzinowe 8.5€ za tego typu pracę przestało być atrakcyjne dla Polaków
  • Odpowiedz
  • 8
@Zarzutkakke Pare lat temu jeździłem do takiego helmuta co miał kapuste, ogórki i ogólnie gospodarstwo. Ja akurat pracowałem przy ładowaniu kapusty widłami na przyczepy. Na ogórki przyjezdzały studenciaki 60 kilowe. Zbierali te ogorki od #!$%@? 6:00 rano do 21:30! przez 3 miesiące 7dni w tygodniu, na koniec helmut im zapłacił 50 euro dniówki xD ale to im wyraznie nie przeszkadzało przyjezdzac w nastepnych latach ( ͡º ͜ʖ͡º
  • Odpowiedz
@volodia: Nie, ale Niemcy tez jebia polactwo jak chcą, Cisna po tym narodzie tak samo jak Polacy Cisna po ukraincach. Tak samo w Anglii, w Irlandii. Tylko ki chodzi o to, zetensam Polak, który zarabia grosze u takiego Niemca, ten sampolak ma problem z ukraincem w Polsce
  • Odpowiedz
@alfaalenieomega: no nie do końca. Ukraińcy nie chcą u nas pracować za minimalną. No i nie będą #!$%@?ć jak idioci, tylko pójdą w inne miejsce, gdzie nie traktują ich jak niewolnika.
Serio, my na emigracji dajemy sobą pomiatać za grosze. Ukraińcy przyjeżdżający do Polski mają dużo więcej godności.
  • Odpowiedz