Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#szycie

Ej wiecie o co może chodzić? Mam nową maszynę bernette sew&go 7. Wszystko działało bardzo dobrze aż do wczoraj. Zaczęło mi się coś dziać przy zygzaku. Wcześniej szyłem na napięciu nitki 4 i wszystko było ok, teraz robi mi tak na górnej stronie szycia. Kombinowałem z napinaniem w górę i w dół. Używam ten sam materiał i tę samą nitkę. Co się kurde dzieje?
Pobierz adrninistrator - #szycie

Ej wiecie o co może chodzić? Mam nową maszynę bernette sew&...
źródło: comment_mp7WKlExzicAzz5KJkZ67RULqUXpF700.jpg
  • 5
  • 0
@fimino: to jest elektroniczna bez bębenka czyli rotacyjny, tam się chyba nie napręża dolnej nitki nie?

My zaczęliśmy wigilię wcześniej i już dawno temu skończyliśmy. Wróciłem do domu i miałem obejrzeć film, ale ta nitka nie daje mi spokoju. Pozdrow żonę.
@adrninistrator: jest regulacja dolnej nitki, jakaś mała śrubka. Ale ona raczej stawia, że raczej jest źle nałożona dolna nitka (nie przełożona tak jak trzeba), albo za słabo nawinięta nitka na szpulke dolną, albo szpulka włożona tak, że nitka się w złą stronę odwija
  • 0
@fimino: bardzo dziękuję za pomoc. Akurat przy dolnej szpulce mam wielki rysunek jak zakładać szpulkę i tutaj nigdy się nie pomyliłem.

Przed chwilą wziąłem instrukcje w łapę i szukałem jak zmienić naprężenie dolnej nitki. Nie znalazłem tego, ale przeczytałem o czyszczeniu. Odkręciłem blaszkę nad dolną szpilka. Nic tam nie znalazłem nietypowego, ale pogmeralem pędzelkiem i liczyłem na to że pomoże.... No i pomogło. Teraz szyje idealnie na napięciu 4. Nie wiem