Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
brzmi jak "pieczenie ciastek 180 stopni półgodziny = pieczenie ciastek 540 stopni w 10 minut" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Umeraczyk: we Wrocławiu serdecznie polecam wypróbowane. Ciasto bardziej smakuje jak podpłomyk, przede wszystkim nie jest drożdżowe
@daszek21 En Plato, a na drugim miejscu u mnie jest Pizzeria 00.

@Umeraczyk pizza neapolitańska jest robiona mące 00 czyli o wysokiej zawartości glutenu, przez co upieczone ciasto nigdy nie będzie chrupiące. Celowo jest odrobinę miękkie i plastyczne. Dodatkowo neapolitańska ma mało składników. Idzie się na jakość, a nie ilość
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@daszek21: nienajgorsza była jeszcze rok temu w boscaiola w krk, ale nie uczęszczam tam już ze względu na kiepską obsługę. Najlepiej to na weekend do Neapolu ryanairem ( ͡º ͜ʖ͡º)