Aktywne Wpisy
![koronawirus](https://wykop.pl/cdn/c3397992/koronawirus_zkDrsH78wo,q60.jpg)
koronawirus +658
Dzisiaj jest zajebiście ważny dla mnie dzień, z dumą chciałbym się pochwalić że w wieku 28 lat dołączyłem do progu ponad 30k na ręke pomimo zajebistych przeciwności losu. 10 lat temu miałem wypadek, który uczynil mnie inwalidą do końca życia, kierowca auta wbił się we mnie na głównej drodze i połamał mi całą miednicę, ledwo uszedłem z życiem. 3 lata leżałem na plecach, wyrzucili mnie ze szkoły przez co musiałem kończyć liceum
![zarzutkin](https://wykop.pl/cdn/c0834752/7c36ee8e4c7353852109f15b0f0e5117fc2c8b62e0398fed33c5065012a93b19,q60.jpg)
zarzutkin +847
#jedzenie
@Umeraczyk: ciasto na zakwasie, piec ok 400°C, piecze się krótko, 3-4 minuty
@Umeraczyk: poglądowa fotka - tu Piec na Szewskiej w #wroclaw
@Umeraczyk: we Wrocławiu serdecznie polecam wypróbowane. Ciasto bardziej smakuje jak podpłomyk, przede wszystkim nie jest drożdżowe
@makowiec_z_makiem: Popieram wypowiedz kolegi - celuj w te knajpy, będziesz zadowolony.
Jest jeszcze en Plato, na wylocie na Warszawę.
@Umeraczyk pizza neapolitańska jest robiona mące 00 czyli o wysokiej zawartości glutenu, przez co upieczone ciasto nigdy nie będzie chrupiące. Celowo jest odrobinę miękkie i plastyczne. Dodatkowo neapolitańska ma mało składników. Idzie się na jakość, a nie ilość