Wpis z mikrobloga

@Misza97: dlaczego tak uważasz? Skoro czytając proze AS w moim wyobrazeniu w swiecie Wiedzmina wystepują jasnoskóre postacie, skoro grałem kilka razy w W3 , skoro nawet w naszej rodzimej produkcji nie uświadczyłem czarnego aktora to do Pana Wafla chyba mogę czuć się inaczej widząc to co zafundował nam netflix. I nawet z tym nie polemizuj proszę.
  • Odpowiedz
Skoro czytając proze AS w moim wyobrazeniu w swiecie Wiedzmina wystepują jasnoskóre postacie,

@miecz_przeznaczenia: aha skoro jaśnie pan sobie tak wymyślił to tak musi być XD ze sfery publicznej też powinni się pewnie czarnoskórzy usunąć, bo jak wyobrażasz sobie człowieka to automatycznie myślisz o białym?
  • Odpowiedz
@miecz_przeznaczenia: Mnie osobiście nie denerwują czarnoskóre postacie, bo jestem w stanie zrozumieć, że jest to adaptacja prozy Sapkowskiego stworzona przez Amerykanów. Amerykańskie społeczeństwo jest zbiorem różnych ras i narodowości, więc kompletnie mnie to nie dziwi, że adaptują Wiedźmina w zgodzie z własnym kodem kulturowym.

Co ciekawe to samo działa również w drugą stronę. Spójrz chociażby na Miodowe Lata, które są oparte o amerykański format, ale zostały doskonale zaadaptowane do naszych
  • Odpowiedz