Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam problem z moją dziewczyną. Mieszkamy już razem od roku sami. Ona jest dosyć zżyta z rodziną (co jest okej) ale wychodzi ostatnio tak że co tydzień w weekend jest jakaś okazja żeby jechać odwiedzić jej rodziców. A to grill, a to komunia, a to na kawkę. Problem jednak w tym że moje sygnalizowanie że np. nie mam ochoty któryś tydzień z rzędu jechać w sobote/niedziele na pol
Mam problem z moją dziewczyną. Mieszkamy już razem od roku sami. Ona jest dosyć zżyta z rodziną (co jest okej) ale wychodzi ostatnio tak że co tydzień w weekend jest jakaś okazja żeby jechać odwiedzić jej rodziców. A to grill, a to komunia, a to na kawkę. Problem jednak w tym że moje sygnalizowanie że np. nie mam ochoty któryś tydzień z rzędu jechać w sobote/niedziele na pol

stillinprogress +11
Nie jestem mistrzynią pisania o sobie, ale potrzymaj mi piwko. Jeśli dynamiczność to spectrum to jestem raczej po środku. Zyskuje przy bliższym poznaniu obiecuję!
Można mieć ze mną vibe jak z dobrym ziomkiem co jest plusem lub minusem zależy jak na to spojrzeć xD. Hobby mam raczej niesprzyjające poznawaniu ludzi i jestem domową koteczką. Robótki ręczne to serio kocham (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Idealnie jeśli masz grupkę znajomych chętną przygarnąć jedną
Można mieć ze mną vibe jak z dobrym ziomkiem co jest plusem lub minusem zależy jak na to spojrzeć xD. Hobby mam raczej niesprzyjające poznawaniu ludzi i jestem domową koteczką. Robótki ręczne to serio kocham (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Idealnie jeśli masz grupkę znajomych chętną przygarnąć jedną

Witam.
Pytam ponownie bo pewnie coś umknęło w gąszczu komentarzy.
Właściwie dlaczego system płatności nie jest rozwiązany jak w Amazonie/Ali i podobnych. Nie dokonasz płatności to do zakupu nie dochodzi a zamówienie jest automatycznie anulowane. W Allegro można klikać bezkarnie i tylko sprzedawca zostaje z problemem i kosztami. Pseudo kupujący nawet nie myśli o dokonaniu wpłaty a o potwierdzeniu przez niego zwrotu prowizji można tylko pomarzyć.
Co więcej w serwisie doskonale widoczny jest brak wpłaty a pomimo tego sprzedający natychmiast obciążany jest opłatą z tytułu prowizji. Czy to w ogóle jest zgodne z prawem? Jak można pobierać opłatę od niedokończonej transakcji?
Powodów takiego postępowania kupujących można się tylko domyślać: złośliwość, konkurencja, lekkomyślność itd.
Proszę jeszcze odpowiedzieć czy w ogóle jest możliwe odzyskanie prowizji gdy kupujący nie opłaci zamówienia i nie potwierdza zwrotu prowizji?
@Forex2015:
1. Wiemy, że takie sytuacje się zdarzają, narażają na stratę czasu, nerwy itp. Jeśli kupujący nie potwierdzi wniosku o zwrot prowizji, składaj odwołanie przez formularz: https://allegro.pl/pomoc/odwolanie-od-decyzji-o-rabacie-transakcyjnym + czarna lista. Niestety straty czasu i straconych nerwów nie jesteśmy Ci w stanie zrekompensować i tu ubolewamy, że przez takie sytuacje możemy Cię stracić jako klienta :(
2. W Allegro jest tak, że z koszyka przechodzisz do 2 kroku, jakim
Komentarz usunięty przez autora
Duza ilość ludzi nie występuje o zwrot prowizji ( nie zauważyli, mała kwota i szkoda zachodu, albo zapomnieli), a to dla allegro jest czystym zyskiem poprostu, a to grosz do grosza (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)