Aktywne Wpisy
xyperxyper +101
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +114
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Dżem dobry (agrestowy), 07:00:01, Czwartek, 19 grudnia 2019. Imieniny: Gabrieli, Dariusza, Eleonory. Słońce podniesie się dziś o 08:04. Świecić będzie 7 godzin i 18 minut, w zenicie znajdzie się o 11:43 po czym zacznie opadać aż schowa się za horyzontem o 15:22. Ciemna noc zapadnie o 16:53, ale gwiazd można wypatrywać od 16:07.
Wielkie słowo
Ciekawostka na dziś:
Brak pomysłu na obiad?
Zapraszam również do słuchania playlisty z muzykanadzis
Czesc wyszstkim, ostattnio cos bylem malo aktywny. Dzisiaj lece na zaliczenie z badan operacyjnych a ja nie jestem
Dzień dobry! Już z dziećmi w drodze do przedszkola, zostały
Miłego dnia wszystkim i smacznej kawusi/herbatki/yerby
https://youtu.be/Yh3zye0DbkE
Dzisiaj, tak jak wczoraj pisałem, wrzucam kolejny punkowy szlagier - The Bill, Barbie. Miłego odbioru.
Jak zawsze udanego dzionka wszystkim! Nie wołam bo mało czasu. ;)
U mnie ajerkoniak już się chłodzi w lodówce, żeby móc go popijać w świetle choinkowych lampek. Z przesadnie
Czwartek, czwarteczek, czwartunio. Poszukiwania karpia czas zacząć! Znowu cały dzień na zakupach, bo jakżeby nie i inaczej, trzeba zacząć już szykować się na wtorek. Spać
Witam wszystkich czwarteczek, jeszcze tylko kilka dni do Wigilii a
@TomTailor100 A skoro dziś mam za oknem taką mgłę, to wrzucam coś gotyckiego ;-)
Dzień doberek wszystkim, dzisiaj na kujawach przymroziło z lekka na całe szczęście