Wpis z mikrobloga

Mirki postanowiłem sobie wymienić sam olej w audi a4 b8 2.0 tdi ale poniewaz jestem debilem nie odkrecilem filtra oleju tylko cos innego ( ͡° ͜ʖ ͡°. ma podobny dekielek tylko troche mniejsze i jest w podobnym miejscu ci filtr tylko ze pod autem. Ten dekielek trzyma na wylot taka puche kwadratowa z ktorej soe olej silnikowy wylal i do ktorej wchodza dwa węże. Co to bylo?
#mechanikasamochodowa #mechanika
  • 15
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@HPCC1A9F: nie wiem co za problem:

https://lekaro.pl/oferta/pszok/

W PSZOKu nieodpłatnie przyjmowane są, dostarczone we własnym zakresie przez mieszkańców m.st. Warszawy, selektywnie zbierane odpady komunalne z gospodarstw domowych tj.:

przepracowane lub przeterminowane oleje silników samochodowych
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@HPCC1A9F: jak nie masz to teoretycznie sklepu który sprzedał ci olej może odebrać stary, oraz można to zrobić na niektórych stacjach paliw.
  • Odpowiedz
@HPCC1A9F: Olej zużyty można oddać do mechanika - oni często beczki mają, i taki olej sprzedają dalej do firm zajmujących się utylizacją - które im płacą jakieś drobniaki za ten olej. Nawet jak nie mechanicy to stacje benzynowe przyjmują olej - nie jestem tylko pewien czy nie "swój" - ja miałem bańkę shella i oddałem na shellu.
  • Odpowiedz