Wpis z mikrobloga

@normal_user: Można nareszcie stwierdzić że Polska zaczęła się liczyć xD Rzucenie ponad 2 mln polskiej piechoty do UK doprowadziło do rozpadu EU xD "Patrioci" nasi oczywiście będą się zarzekać że to kwestia ułamka tego ale kolorowych i to i tak biernych zawodowo ( ͡º ͜ʖ͡º)
lubię jak takie pomysły zderzają się z rzeczywistością XD

@dziadeq: Jakie? Przekraczałeś granicę z UK? Miałem okazję wszystkimi sposobami. Od lat są piekielnie skuteczni. Problem tylko i wyłącznie w nieprzebranych masach ludzi z EU (bo w Schengen i tak UK nawet nie jest i nie chciała być). Ja im się absolutnie nie dziwię.

Szkoda że to osłabia EU i odbiera pewien ośrodek decyzyjny który miał na nią wpływ, dotąd był często
@boolion: Tzo? W UK z samej Polski ponad 2 miliony na przestrzeni lat. Zalew Polakami w Europie jest powszechny i skali przytłaczającej. Dotąd tylko UK poważniej się za to zabrała

Jestem wolontariuszem Frelsesarmeen w Oslo, pomagamy polskim bezdomnym i 'problemowym' ludziom, wcześniej miałem z tym styczność w UK z racji bliskości osób studiujących tam Human Rights and Peace Studies (a więc pomoc polakom bezdomnym i brytyjskim ćpunom).

Skala problemów jakie ze
@Saeglopur: Skąd ty wziąłeś te 2mln Polaków w UK? I jak BA jest skuteczna w kontroli granic jak mi ostatnio pod dom przywieźli 39 zamarzniętych na kość Wietnamczyków? Skąd się biorą tony kokainy na ulicach Londynu i innych miast? I jak wielkim problemem w skali całego kraju jest ok. 1k bezdomnych z EU?
I jak wielkim problemem w skali całego kraju jest ok. 1k bezdomnych z EU?

@Jofiel: xD Jeden k bezdomnych z Polski to masz w samym Manchesterze albo Bradford i Leeds xD Nawet przeciętny brytyjczyk nie zdaje sobie sprawy ze skali tego zjawiska. Są całe ośrodki z tylko wschodnio-europejskimi poszkodowanymi i bezdomnymi którzy z jakiś powodów godzą się na odratowanie.

Skąd się biorą tony kokainy na ulicach Londynu i innych miast?

@
@Saeglopur: Te dwa miliony Polakow ktorzy sie przewineli tutaj przez ostatnie 15 lat nie jest zaskoczeniem, ale zauwaz, ze Ci ktorym sie na obczyznie nie udalo w wiekszosci wrocili do Polski. Zdaje sie zostalo w UK ciut ponad pol miliona polakow. Zalozmy (i wydaja sie to byc dosc optymistyczne zalozenia) ze co 200-ny jest bezdomnym, to da 2,5 tysiaca ludzi w skali calego kraju.
Jak to sie ma do 1.2 mln
@Ziomek420: praca 2-3 dni w tygodniu w skrajnych przypadkach da Ci również możliwość przeżycia, przynajmniej na minimalnych zarobkach. Aplikujesz o Working Tax Credit i masz dopłatę, żyjesz jak ci, którzy pracują na pełen etat, tak więc bezrobocie jest na poziomie 4%. Ktoś musi pracować w tym kraju.