Wpis z mikrobloga

#vr

O kurcze xDD

Mam w sumie z 3 takie kamerki i na prowizorkę nie wygląda tak źle ( ͡º ͜ʖ͡º)
Niestety z tego co widzę to na razie wykorzystuje tylko jedną kamerkę i program który jest za ~70 zł ()
BlackReven - #vr 

O kurcze xDD 

Mam w sumie z 3 takie kamerki i na prowizorkę n...
  • 13
  • Odpowiedz
@beteg: Dzięki właśnie temu mam kamerki xD
Ale mam tylko 1 wanda, bo kiedyś próbowałem ogarnąć wychyły głowy na cardbordzie z różdżką na głowie + rączki na Hydrze ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@BlackReven: Ja mam 2 kamerki i 2 wandy... i piłeczkę pingpongową. Od 2 lat nie mogę tego podłączyć. Ale w końcu zacznę to robić ;)
BTW. Na kanale tego gościa są jeszcze inne filmiki z konfiguracją i ulepszeniami takiego zestawu.
  • Odpowiedz
  • 2
@BlackReven testowałem ogólnie działanie Driver4VR z Kinectem i różdżkami, sam program i praca włożona mega, ale u mnie tracking tak szalał, że w nic się grać nie dało ( ͡° ʖ̯ ͡°) testowałem sensor w różnych miejscach, różne tła, ale ciągle i tak występowało bardzo duże szarpanie dłoni.
  • Odpowiedz
@1N4148: Do różdżek podobno są wymagane nawet z 4 kamery, aby w miarę to działało.

Kinect na ciało działał w miarę okej? Potrzebny od XONE czy X360 daje radę?
Kiedyś myślałem o nim, ale wydać z cztery stówki na coś co nie miałoby działać to jednak trochę boli xD
  • Odpowiedz
@BlackReven: Sorry Reven, że nie miałem jak odpisać dzisiaj rano.

Generalnie to Vive tracking > NoloVR > trochę nic > XONE > trochę nic > X360 > PS3 Eye.
Z czego, próbowałbym jak najtaniej szukać kamery od XONE w razie w z domontowaną przejściówką. Jak masz gdzie szukać, to spróbuj wyczaić NoloVR - do 5 stów (odrazu mówię, że nie znam cen rynkowych, pół roku temu kosztowało to 200 USD ale
  • Odpowiedz
  • 1
@BlackReven Kinect mam z X360 za całe 70zł xD a dodatkowo jeszcze do swojego X'a mogę go podpiąć. Też potem kminiłem czy jest sens się szarpnąć na XONE ale jak widziałem filmy to nie widziałem sensu płacić ponad 4x więcej xD.

Właśnie problem był z ciałem, bo pozycja dłoni i głowy jest na tej podstawie, różdżki odpowiadają tylko za rotację i one akurat działały świetnie. Pozycja natomiast co parę sekund dostawała przeskoków
  • Odpowiedz
@HoshiYamazaki: Interesowałem się tym tematem parę lat temu i myślałem, ze się coś zmieniło na ten temat, ale nadal widzę, że wciąż tak samo ()

@1N4148: Czyli nadal się nie opłaca nic kupować poza Vive tracking...

No nic, poczekam na jakieś inne filmiki z tymi markerami i może to ogarnę. Głównie mi chodzi o normalne siadanie, a nie tańczenie, więc byle zbyt mocno nie traciło trackingu
  • Odpowiedz
Z czego, próbowałbym jak najtaniej szukać kamery od XONE w razie w z domontowaną przejściówką.

@HoshiYamazaki: @BlackReven: Był czas że Kinect One chodził na Allegro poniżej 200 zł. Teraz ceny skoczyły bo okazało się że najnowsza wersja konsoli wspiera ten sensor i sprzedawcy poczuli okazję.

Proponowane na aukcjach drogie modyfikacje, prowizoryczne adaptery a nawet oficjalny adapter Kinect for Windows to śmiech na sali. Sensor można zmodyfikować samemu i to bez
  • Odpowiedz
@AdireQ: tyle ze zeby dostac sie do srodka kinecta one to trzeba go prawie #!$%@?. no i trzeba jeszcze sprawdzic czy ma sie dzialajacy zanim sie wogle to rozbierze bo padniety kiedys dostalem i nie dzialal z oficjalnym tym kinect to usb, wc 360 wystarczy tylko wtyczke.
ja swoj sprzedalem a teraz znow sa tak drogie jakby niewiadomo co robily.

mialem to i do niczego mi sie nie przydalo, mieli robic
  • Odpowiedz
tyle ze zeby dostac sie do srodka kinecta one to trzeba go prawie #!$%@?

@acctim: No właśnie nie :P. Wszystkie poradniki mówią że trzeba otworzyć obudowę i lutować do płytki PCB. A ja ciachnąłem kabel i dolutowałem się do żył patrząc po kolorach. W kablu są wszystkie sygnały USB3.0 i żyła od zasilania 12V.

mialem to i do niczego mi sie nie przydalo

@acctim: Ja ostatnio znalazłem bibliotekę Kinect2 do
AdireQ - > tyle ze zeby dostac sie do srodka kinecta one to trzeba go prawie #!$%@?
...

źródło: comment_MFMDYTalQzDjwfKADlUbRdX14jK9wXFY.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@AdireQ: w sumie mozna jesli wiesz ktore kolory
nie chce sie powtarzac ale mialem 2 kinecty zepsute, jeden sprzedal mi cex - wymieniony
drugi kupilem zepsuty i nie znalazlem w srodku zadnego widocznego uszkodzenia
takze radze sprawdzic (z xboxem chyba) przed obcieciem wtyczki

w sumie, nie no jasne ze mam za krotkiego kuca ale skoro nawet facerig go porzucil to dalem sobie spokoj, wszyscy tylko obiecywali

https://www.ravarcade.pl/ to sobie obadaj, nawet
a.....m - @AdireQ: w sumie mozna jesli wiesz ktore kolory
nie chce sie powtarzac ale...
  • Odpowiedz