Wpis z mikrobloga

@moon_bluebird: Jak masz tak wyciągnięte to nie przywiązuj do patyków tylko wyciągnij z ziemi i zakop z powrotem głębiej, puszczą korzenie z łodygi bardzo szybko, zawsze to większy system korzeniowy i rozwiązany problem z przewracaniem sie przy okazji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@moon_bluebird: Właśnie taka jest różnica między zimnym a ciepłym, gdybym używał zimnego te krzaki byłyby dużo bardziej wyciągnięte w góre i rozkrzaczone w sensie wszystko było by dalej od siebie, gałęzie byłyby dłuższe. Roślina byłaby po prostu wizualnie większa choć miałaby podobną mase. Przy ciepłym roślina nie traci na to energii, wszystko jest w kupie, masz bardziej krępą rośline. Sadzonki zajmują zwyczajnie dużo mniej miejsca a są tak samo dobre jakościowo
@Niewiemja jakby ktoś chciał zacząć się bawić z takim growboxem na wyhodowanie kilku papryczek czy jakichś roślin typu bazylia (box 40x40 starczy?), to jaki jest to wydatek na początek nie oszczędzając na jakości?

Nie wiem czy warto w ogóle szukać dalej jakichś wątków na ten temat jak się okaże, że takie zainteresowanie by mnie sporo kosztowało jednak xD
@moon_bluebird
@Lawonok
@borgon pytam, bo kolega kazał ( ͡º ͜ʖ͡º)

jakby ktoś chciał zacząć się bawić z takim growboxem na wyhodowanie kilku papryczek czy jakichś roślin typu bazylia (box 40x40 starczy?), to jaki jest to wydatek na początek nie oszczędzając na jakości?

Nie wiem czy warto w ogóle szukać dalej jakichś wątków na ten temat jak się okaże, że takie zainteresowanie by mnie sporo kosztowało jednak xD