Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#stolarstwo
Podzieli się ktoś projektem szafy z drzwiami przesuwnymi? Chodzi mi o rozkrój płyt meblowych. Jakie zachować odstępy, marginesy itd. O ile szafki i szuflady mam już obcykane to drzwi przesuwnych jeszcze nie robiłem. Pełna amatorka.
  • 8
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@qbad89: no właśnie systemu nie wybrałem jeszcze. Czyli to zależy od mechanizmu samego. Ok, dzięki za podpowiedź.
  • Odpowiedz
  • 0
@resuf jak chcesz zrobić system na zasadzie "rączek" to za pierwszym razem możesz spróbować z firmą Sevroll. Mają program compositor ktory Ci wszystko wyliczy :)
  • Odpowiedz
@summ3r: Kumplu, a pytanko do Ciebie jeszcze: znasz może jakiś prosty program (prostszy niż pro100) to projektowania szafek? Taki, w któym zrobię sobie zwykłą szafkę z dwoma drzwiczkami, a następnie program wypluje mi rozkrój płyty. Istnieje coś takiego w ogóle? Fajnie wygląda wersja online meble.pl https://www.meble.pl/na-wymiar/komody/komoda-z-drzwiami.html, ale on na koniec nie wypluwa rozkroju tylko przenosi do zamówienie elementów u nich (2-3 razy drożej niż na lokalnej stolarni).
  • Odpowiedz
  • 0
@resuf hej sry, w pracy ciężko coś z czasem, tym bardziej teraz :) wiesz co niestety nie kojarzę, pro100 ma jakis dodatek co robi rozkroj i tam wszystko wypisane jest. Natomiast pro100 jest chyba jednym z łatwiejszych programów.
  • Odpowiedz