Wpis z mikrobloga

@T4F_Ti: Byłem ostatnio w schronisku gdzie było bodaj z 400 psów, to hysky miały tam cały swój dział. Widać jak ludzie nie mają świadomości co to za rasa i kupują bo ładne
  • Odpowiedz
@T4F_Ti: Przez to że ludzie oddający psy i szukający im innego domu są tak hejtowani, jak tutaj i na fb, to w sumie nic dziwnego, że ludzie zaczynają szukać drastycznych metod pozbycia się zwierzęcia. Skoro lubicie zwierzaki, to wspierajcie decyzje znalezienia psu domu, w ktorym bedzie chciany. A nie od razu wszyscy obrońcy zwierząt dojeżdżają ludzi, którzy albo zrobili nieprzemyślany zakup, albo dostali zwierze w prezencie.
  • Odpowiedz
  • 0
@jepanseque Dobra ale powiedz kto normalny kupuje komuś psa na święta nie wiedząc czy na pewno ten prezent się spodoba i będzie ten pies chciany, to jest żywe stworzenie i głupotę trzeba tępić
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Rurecki: a dlaczego niby pies ma byc nietrafionym prezentem? Jeżeli dostali od cioci/dziadka

@PrawicowyKryptoGej:
Może niedoprecyzowałem - samo kupno zwierzaka na prezent jest przeważnie idiotyzmem, a zwłaszcza przez ciocie/dziadka xD. Miałem na myśli całą rodzinę - począwszy od kupujących aż po oddających.
@kszychu:
Przemyślane kupienie psa nie doprowadzą do tego że trzeba go oddać. Są różne sytuacje ale proszę Was nie brońcie k---a ludzi którzy oddają
  • Odpowiedz
  • 0
@jepanseque Może właśnie odmieni bo ktoś po przeczytaniu tego że pies jest nienajlepszym pomysłem na niespodziewany prezent nie zakupi go i ten pies znajdzie rodzinę gdzie będzie chciany.
  • Odpowiedz