Wpis z mikrobloga

Z perspektywy mikroekonomicznej bajecznie czyta się ten tag xD Wpływ subiektywnych odczuć, przekształcanych w informacje, kształtujące popyt i podaż, a w konsekwencji ceny- to po prostu czyste case study xD May 2018 na miarę złota, srebrny CDNI świętym gralem!
Jak jakiś ekonomista-śmieszek szuka tematu licencjatu lub magisterki, to na tagu ma gotowca xD

#perfumy
  • 9
@HansLanda88: ooo Panie, ale ktoś kawał roboty #!$%@?ł xD To cały czas to samo zjawisko, tyle że w większej skali i fajnie standaryzowane, niestety kluczem jest zbyt zróżnicowana i niewyselekcjonowana próbka nosów, więc to trochę bezcelowe. Ale gdyby tylko dało się nałożyć te dane na faktyczny skład % poszczególnych batch-y i nawet rynkowy popyt producenta, potem przepuścić to przez dobry algorytm i powstaje maszyna do władania światem ( ͡° ͜
@HansLanda88: Akurat mi tego procesu nie musisz tłumaczyć, trochę styczności z nimi miałem :P
Mnie to bardzo ciekawi, ponieważ lubię poznawać nowe rynki "organoleptycznie", szczególnie jeśli branża mi się podoba, a w perfumach sam przepadłem ¯\_(ツ)_/¯
Pisz tak więcej.

@Zimnok: kiedyś się nad tym zastanawiałem, nawet miałem spisaną mini recenzję z perspektywy mikroekonomicznej La Yuqawam i kultury działań rynkowych Rasasi, bo widzę tam jak na dłoni bliskowschodni model handlowy, ale odpuściłem temat. Za dużo jeszcze do poznania przede mną. ;)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@24GHzWireless: mógłbyś napisać o wielkim podboju adnana, kiedy to wykopki zaczęły się umawiać na zamówienie 50 sztuk naraz.
Albo o popularyzacji cyrusa writera właśnie poprzez wykop.
Chociaż to mi się kojarzy bardziej jako wydarzenia historyczne XDD