Aktywne Wpisy
LuckyStrike +44
Tyle zainstaluje się publicznych ładowarek do samochodów w Chinach vs reszta świata xD
#motoryzacja #chiny #tosachiny
#motoryzacja #chiny #tosachiny
Watchdog_Polska +395
Od prawie 6 lat usiłujemy się dowiedzieć, kto miał dostęp do akt postępowań w sprawie katastrofy smoleńskiej. Najpierw odmawiano nam dostępu z powodu wciąż trwających postępowań, potem Prokuratura Krajowa uznała, że nasz wniosek jest nieprecyzyjny. Nie pomogły wyroki WSA i NSA, dlatego złożyliśmy skargę na niewykonanie wyroku. Więcej na ten temat na naszej www.
.
.
.
.
P.S. Od wczorajszego popołudnia wiadomo już, że wybory parlamentarne odbędą się 15 października.
.
.
.
.
P.S. Od wczorajszego popołudnia wiadomo już, że wybory parlamentarne odbędą się 15 października.
Czy są wśród nas osoby, które zdecydowały się na zakup karty graficznej spod ręki AMD? Myślę nad dwoma kartami - PowerColor Radeon RX 5700 XT Red Devil 8GB GDDR6 oraz Sapphire Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6. W sieci znajdziemy mnóstwo opinii na ich temat. Większość osób twierdzi, że powyższe karty charakteryzuje wysoka kultura pracy, akceptowalne temperatury, podczas gdy inni twierdzą, że są problemy z sterami, a komputer może pełnić funkcję farelki (głównie opinie dotyczą produktu od Gigabyte). Myślę, że są tutaj osoby, które mają jakieś doświadczenie z tymi kartami i mogą coś doradzić :-) Byłbym naprawdę wdzięczny.
#pcmasterrace #kartygraficzne #amd
Która karta lepsza (kultura pracy, temperatury itp.)
to obejrzyj, tu masz test chyba wszystkich wersji rtx 5700xt
co CI da czyjaś opinia nie poparta dowodami?
@mariobit: posiadam powyższa kartę od około miesiąca.
Ogólnie to z testów wynika, że to najlepszy 5700 pod względem temp, mój trzyma koło 65 stopni.
Z sterownikami była tragedia, wieszały się, randomowe black screeny na 2-3sekundy, w ogóle nie współpracuje z unreal engine, podobno też jak grasz w 1080p to gpu działa na niskich obrotach(mało fps).
Z kolejnymi updateami sobie poradzili z większością,
@blekqq: no zobacz a wyżej najlepsze temp były w gigabyte
zawsze możesz kupić https://www.powercolor.com/product?id=1573110646
U mnie może kultura pracy nie zachwyca, ale moja obudowa to trochę piekarnik (Zalman Z3). Bynajmniej karta nie jest niesłyszalna pod obciążeniem.
Jeśli chodzi o problemy ze stabilnością, gdy miałem podpięty monitor FullHD ani razu nie odczułem jakiegoś problemu. Dziwnie po podłączeniu monitora QHD pojawiły
@blekqq: Ale generalnie jesteś zadowolony?
@10129: W sieci to właśnie Gigabyte nie cieszy się zbyt dobrą opinią...
W apexie mam 144fps do 1440p 144hz monitora i jest git
@blekqq: Trochę mnie zmartwiłeś tymi niskimi FPSami przy 1080p. Jednak w przypadku kart zielonych nie ma mowy o jakimś
Radeon RX 5700 series graphics products may experience stutter in some games at 1080p and low game settings.
Ale kupowanie tej karty do monitora full hd to głupota xd
do 1080p lepiej coś tańszego ;x
Rozmawiałem z
Na YT jest sporo testów, np za 1 grudnia: https://youtu.be/2T5YnXNc9OE
Co do starych to CS 1.6 jest wystarczająca stary? Z nowych mogę sprawdzić na tom Clancy ghost recon to sobie porównasz z tym co jest u mnie a z tym co piszą na necie (jutro dopiero bym ci wstawił wyniki), ew podaj jakąś gierkę może akurat mam
To teraz zgłupiałem. Byłem przekonany że te 5700 XT nie działa z 1080p i zdecydowałem.na.nvidie mimo możliwych zgrzytów z freesync... A teraz mówisz że działa ¯_(ツ)_/¯ nosz kur...