Aktywne Wpisy
Mój syn właśnie został zawieszony w prawach ucznia i szczerze, nie mogę uwierzyć w powód. Podobno przyłapali go na 'praktykowaniu nekromancji' - chciałbym, żeby to był żart. Szkoła wpadła w panikę, kiedy odkryli, że robił jakieś małe 'rytuały' podczas przerw. On i jego koledzy czytali jakąś księgę zaklęć, którą znaleźli w internecie. Potem próbowali 'przywrócić do życia' klasowego chomika, który zmarł w zeszłym miesiącu. Jasne było trochę dziwnie widzieć to kółko, które
cocojambo210 +112
Już niedługo rok bez olkoholu
2. Nie posiadaj zdolności czytania ze zrozumieniem, w tym przypadku po angielsku
3. Wrzuć badania, które mówią, że kenijskie dzieci nie przechodzą testu z lustrem i kropką na twarzy
4. Zignoruj właściwie wszystkie wnioski, które tam były przytoczone
5. Porównaj kenijskie dzieci do słoni i małp
Autentycznie nie mam sił na taki poziom głupoty i nienawiści.
https://www.wykop.pl/wpis/45895341/5-letni-kenijczycy-nie-potrafia-rozpoznac-sie-w-lu/
#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #niemamsilna4konserwy
Jak wykop to ma być nietoksyczna społeczność, jeśli toleruje się oczywisty rasizm?
Po pierwsze - jak sformułować w ogóle tezę? Ktoś jest głupszy, bo ma inną karnację skóry?
Czy może mówimy o osobie z innej rasy - jak to pogodzić z faktem, że rasy nie istnieją genetycznie, tylko są konceptem społecznym?
@Am4zing: Przez kilka wieków byli segregowani, a Ty się spodziewasz, że rasizm zniesie się ustawą. Nadal w większości dużych miast USA są segregowani - reintegracja społeczeństwa jest procesem.
No i to nie są "oni" czarni, tylko "my"