Wpis z mikrobloga

Mireczki #legotechnic #lego jak to jest z promocjami na większe zestawy ? w tamtym roku na święta sprawiłem sobie arktyczną przygodę 42069 na promocji w auchan parę dni przed świętami, w tym roku interesuje mnie:
42110 - land rover
42083 - chiron
ale stacjonarnie nigdzie tego nie widziałem, są jakieś okresy kiedy idzie to dorwać taniej ? tzn przed świętami albo po ? czy przy topowych zestawach nie ma zasady i zostaje mi bulić albo śledzić promoklocki ?
  • 8
@backtoback: duże zestawy są przeważnie w toysRus, ale nie ma tam prawie wcale promocji, jest po prostu drogo. Takie zestawy to przeważnie najlepiej przez internet, al.to daje promocje i czegoś można się spodziewać przed świętami. W auchanie zestawy takie jak 42082 to rzadkość.
Część zestawów bardzo rzadko występuje nawet w sklepach internetowych jak np. 60162
@backtoback: ogólnie to zasada jest taka:]
cena katologowa x 70% = cena w sklepach
42082 cena katalogowa 1100 zł, cena waha się w okolicach 800 zł, kupiłem za 740 zł, ostatnio był za 720 zł
42096 cena katalogowa 700 zł, cena waha się w okolicach 500 zł, kupiłem za 385 zł
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Qullion: to też zależy od modelu. Bo ceny katalogowe są zaokraglane do 50 lub 100zl i przez to mają różne marże. Na niektórych da się znaleźć promie 55% a na innych ciężko ustrzelić 70%. W zeszłym roku na Black Friday na Amazon ustrzeliłem 42082 za 600 z hakiem