Wpis z mikrobloga

Obserwowałem nastroje troche z boku, ale chciałem was zapytać ale tak z absolutnym obiektywizmem a nie sekciarstwem grającym na bongosach z tyłu głowy.

Czy uważacie ostatecznie "Powrót" za sukces czy za porażkę?
Nie chcę tylko byście brali pod uwagę tego że 8 lat poza formułą 1, tylko także to w jakiej atmosferze się to skończyło.
Ten 1pkt nie ma absolutnie żadnego znaczenia w dyskusji, chcę byście spojrzeli na to z perspektywy jako całość.
#f1 #kubica
soern - Obserwowałem nastroje troche z boku, ale chciałem was zapytać ale tak z absol...

źródło: comment_TPv7SyExplgFXeKLQ3u9cfvfInIPeWoS.jpg

Pobierz

Powrót

• Sukces. 29.2% (198)
  • Porazka. 14.8% (100)
  • Powinien był pójść na testowego do Ferrari w 2019 21.3% (144)
  • Ani Sukces ani Porażka. 34.7% (235)

Oddanych głosów: 677

• 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Porównując Williamsa np do 3 nowych zespołów z 2010, to to jest takie słabsze HRT. I teraz wyobraź sobie że HRT w ekstremalnie trudnym wyscigu zdobywa punkt, gdzie mercedesy, ferrari, red bulle maja problemy bo są tak trudne warunki. Wiadomo że trochę farta, ale można powiedzieć że wszędzie potrzeba dobrych warunków żeby cokolwiek ugrać . Robert dał radę, pokazał że nic nie stracił ze swojej jazdy, ale ten sezon był ogromną męka.
  • Odpowiedz
@soern przecież połowa ludzi mówiła, że nie da rady przejechać kółka, nawet zespoły nie chciały dać mu szansy, poza Renault i Williams. I co? I Robert pokazał, że jest Terminatorem. Jeździł jakimś ulepem i dawał radę, tzn. nie rozbijał się po błędach, nawiązywał walkę w miarę możliwości samochodu.

Parę lat temu wielu z nas się już pogodziło, że nie zobaczymy go w wyścigu. Udowodnił co tylko się da. I to jeszcze
  • Odpowiedz
ale prosiłem o wyłączenie powrutowych bongosów.

Zaraz po tym jak wyłączysz januszowe myślenie według którego:
1) FP1 nie mają znaczenia
2) start nie ma znaczenia,
3) utrzymywanie za sobą przez wiele okrążeń, lepszego bolidu, też nie ma znaczenia
  • Odpowiedz
ale kto patrzy na FP1 w kontekście jakiejkolwiek rywalizacji

@GigaCzad: To rozwińmy twoje myślenie dalej.
Kto patrzy na kwalifikacje w kontekście Williamsa?
Tylko debile, bo kiedy masz ponad 1s straty do przedostatniego zespołu, kwalifikacje nie mają żadnego znaczenia,
znacznie lepiej:
1) poświęcić je
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@soern: Treningi też są jednak wazne. Nie jadą na 100%, ale jednak trzymają mocne tempo. Tak sie zlozylo, ze Russell/Latifi wykorzystując samochod/czesci Roberta okazali się gorsi w porownaniu z Robertem.

Kazdy normalny zespol pierwsze co robi to dostosowuje bolid pod kierowcę. A oni mu kiere dostarczają w drugiej czesci sezonu. Przeciez to kpina.

GP Japonii zespol moze pomoc Kubicy wykorzystując skrzydlo - nie robi
  • Odpowiedz
@stefan_banach: "Tak sie zlozylo, ze Russell/Latifi wykorzystując samochod/czesci Roberta okazali się gorsi w porownaniu z Robertem.

Kazdy normalny zespol pierwsze co robi to dostosowuje bolid pod kierowcę."

Przeczytaj to sobie w głowie jeszcze raz xD
  • Odpowiedz
@Lewak2019: Kurczę przeczytalem i nie wiem? Co Ci nie klika w tych zdaniach?

Rob na poczatku cos sapał, ze bolidy maja inne parametry i aerodynamikę, jakos przy Bahrainie się zamienili i Kubica kręcił lepsze czasy po zamianie.

Latifi w bolidzie Russella krecil minimalnie lepsze czasy niz Kubica w bolidzie Kubicy, ale jak LAT pozniej wsiadł do bolidu Kubicy to nagle był gorszy o sekundę :P I pozniej na kolejnych testach bylo
  • Odpowiedz
@surfer: jesli chodzi o tajne plotki, wiedze na temat jazdy, czy na temat komponentów/bolidow to na pewno malo wiarygodny, ale co do spraw organizacyjnych itd. to jednak wiarygodne, w koncu jezdzi na te wyscigi 20 lat to troche ogarnia i cos tam slyszal :P

szczerze nie jestem na 100% pewien, ze gutowski to mowil, ale na 90%
w paru miejscach o tym czytalem, sprawdzę czy jest cos takiego

nie ma się co
  • Odpowiedz
@surfer: I chyba masz rację, nie znalazłem nic procz tego artykulu z wrc, a im nie ufam bo często piszą bzdury i mają klikbejtowe tytuly nawet gorsze jak pudelek ;-)

Dopoki nie przeczytam to trzymam twoją storonę i nie wierzę. Wpisalem w google wiele roznych zapytan i nic, zero. Szukalem od FOM, travel costs /bo tak napisali w tym wrc i to niby jako cytat/, 'one point rule', refunds itp.
  • Odpowiedz