Wpis z mikrobloga

Dzieeeeeń dobry Mirko!

Dzisiaj jedno z moich ulubionych, klasycznych połączeń śniadaniowych - maślany tost, awokado, boczek i jajko z płynnym żółtkiem (yolkporn w komentarzu)

Kromka chleba ProBody (30g)
1/2 awokado (70g)
2 plasterki boczku (20g)
10g masła
1 jajko
1 ząbek czosnku
Sok z cytryny, sól

Awokado rozgnieść z posiekanym czosnkiem, skropić sokiem z cytryny i posolić.
Boczek wysmażyć na chrupiąco, obok rozpuścić masło, podsmażyć kromkę cheba i usmażyć jajko sadzone.
Złożyć kanapkę: chleb posmarować awokado, ułożyć boczek i jajko sadzone. Oprószyć solą i pieprzem.

MAKRO: 395Kcal 18B 39T 6,5W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeeeń dobry Mirko! 

Dzisiaj jedno z moich ulubionych, klasycznych połą...

źródło: comment_n8gl1x8j8FuCWH9jKhCgrpyDrSNWongU.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szpongiel: przykro mi, ale to nie jest prawilne guacamole. Jeśli chcesz zrobić prawdziwe to potrzeba awokado, cebulę, habanero, kolendre, sól i sok z limonki, opcjonalnie pomidory. Bez pieprzu i oliwy, przepis od żony meksykanki.
  • Odpowiedz