Aktywne Wpisy

kwasnydeszcz +38
musiałam zrobić mnóstwo badań do wizyty z medycyny pracy na studia (ekg, okulista, lipidogram, bilirubina, próby wątrobowe) no i wydrukowałam te wyniki razem z morfologia, bo mi zlecił lekarz przy okazji. no i baba tak patrzy i pyta:
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
rocky93 +430

Szukam coś fajnego dla taty na święta, ogółem lubi pić metaxe, jakieś wiskacze czy śliwowicę. Nie lubi wina na pewno.
Polecicie coś dla staruszka? (ʘ‿ʘ)
#alkohol #pytanie
Taguję #wroclaw bo może wiecie gdzie stacjonarnie opłaca się iść.
(ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง
Tutaj wersja tekstowa:
https://www.milerpije.pl/10-whisky-single-malt-dla-poczatkujacych.html
Większość butelek jest ogólnodostępne, na stronie winnica lidla widziałem kilka wczoraj w ładnych cenach.
Nie wiem jaki masz budżet, ale fajnym dodatkiem będzie przewodnik po whisky lub szkło degustacyjne
@Viking-: Jesteś pewien? Koniak nazywa się koniac, bo jest produkowany w miejscowości Cognac we Francji, stąd nazwa. Jest ona zastrzeżona dla tamtejszych produktów w całej Unii. Tak, wiem, Armenia jest poza Unią, ale raczej by nie dopuszczono do sprzedaży w Unii.
@PurpleHaze: Mam wrażenie, że jeager przeszedł do niszy alkoholi którymi się ekscytują nastolatki a starsi patrzą z politowaniem. (ʘ‿ʘ) Za dużo memów było.
@czerpa: O HUI ile to kosztuje. Ale w sumie ty, jak skończę studia to kupię tacie na podziękowanie za wsparcie. ᕙ(