Wpis z mikrobloga

Tak sobie myślę jak by kupić busa z kurnikiem, i sobie sam jeździć na jednoosobowej działalności to ile idzie zarobić? Da rady ogarnąć samemu zlecenia czy konieczny jest spedytor, kompletnie się na tym nie znam ? Pytam z ciekawości #bekaztransa #zycietruckera #wykopwtrasie
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Da rady ogarnąć samemu zlecenia

@piotr-antyn: Zapomnij.

Tak sobie myślę jak by kupić busa z kurnikiem, i sobie sam jeździć na jednoosobowej działalności to ile idzie zarobić?

@piotr-antyn: Duża odpowiedzialność i duże koszta jak na tylko jednego busa. Ja bym się nie pchał, ewentualnie bym się rozeznał w firmach, które mają busy czy by nie podpięli ciebie.
  • Odpowiedz
tak sobie myślałem że skoro są firmy którym opłaca się płacić kierowcą i jeszcze zarabiają

@piotr-antyn: Tylko takie firmy mają kilka, kilkanaście busów, mają rozłożone koszta na wszystkie busy, to też inaczej się liczy. Tak jak pisałem popytaj w firmach, a nóż potrzebują kogoś. W tej branży najważniejsze jest rozeznanie.
  • Odpowiedz
@piotr-antyn: Moim zdaniem na własnej działalności jak najbardziej może się to opłacać, podpinasz się pod spedycje, szukają ci tras. Na koniec miesiąca wystawiasz fakturkę i tyle. Skoro ludzie zatrudniają kierowców i zarabiają, to na własnej działalności tym bardziej idzie dobrze na tym wyjść. Tylko weź busa który będzie konkurencyjny na tle innych przewoźników, czyli najlepiej z windą. Do tego fajnie gdyby dach się podnosił lub był szeroki. Możesz zrobić kurs
  • Odpowiedz
@AgrrsywnyBusiarz: zgadza się. Trzeba mieć trochę zaplecza finansowego, żeby nie obudzić się daleko od domu bez paliwa :D
No i dochodzi jeszcze kwestia wiarygodnej spedycji, zeby faktycznie te pieniądze po 60 dnia przyszły :)
  • Odpowiedz
@Roys_Loys: @copacup: @AgrrsywnyBusiarz: @Heady1991: Aha jak 3k to dobra wypłata to nawet o tym nie myślę, lepiej dalej u niemca za 2k Euro ale bez zobowiązań. Mam trochę odłożone kasy, to sobie tak wymyśliłem taki amerykański sen, kupujesz ciężarówkę, poświęcasz parę lat i jeżdżąc tą swoją maszyną budujesz duży dom z basenem na przedmieściach Miami ;) no ale chyba tak to nie działa. Trzeba
  • Odpowiedz