Wpis z mikrobloga

"M-------a zniszczyła mi życie"

Pamiętam jak zapaliłem pierwszy raz z tzw. Wiadra. Od razu się uzależniłem - wyznaje 20 letni Łukasz.

W moim domu się nie przelewało więc już od małego musiałem kombinować pieniądze na n-------i. Podkradałem mamie po stówce z portfela z jej pensji sprzątaczki liczącej 1300 zł na tamte czasy. Strasznie tego żałuję, zawsze brakowało na opłaty - żali się chłopak. To mi nie starczyło, zacząłem popełniać przestępstwa pod wpływem marihuany aby tylko utrzymać jak najdłużej haj. Najgorsze co zrobiliśmy z kumplami to brutalna kradzież z pobiciem na 70 letniej staruszce, która nie chciała oddać torebki - kobieta zmarła po walce w szpitalu. Pamiętam też jak zacząłem się oddawać na dworcu początkowo starszym panom, później mi było wszystko jedno i robiłem to z menelami byle tylko zdobyć pieniądze na marihuanę. Tak właśnie zostałem gejem - mówi ze łzami w oczach. Niech to będzie dla Was nauczka jak bardzo uzależnia m-------a i do jakich patologii prowadzi. - dodaje na końcu Łukasz.

M-------a jest silnie uzależniającą substancją i można się uzależnić już po pierwszym spróbowaniu - mówi Jan Jeżyk z ośrodka terapeutycznego Monar. Gdyby Łukasz do nas nie trafił prawdopodobnie by pociągnął jeszcze pół roku za nim by go wykończyło uzależnienie - dodaje wychowawca.

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach