Aktywne Wpisy
mirko_anonim +57
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci i różowa naciska, że to już pora. Wcześniej też miała takie podejście, że "kiedyś". Nawet bardzo pilnowała antykoncepcji i tak dalej. Ale jak widzę dzieci
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci i różowa naciska, że to już pora. Wcześniej też miała takie podejście, że "kiedyś". Nawet bardzo pilnowała antykoncepcji i tak dalej. Ale jak widzę dzieci
konserwix +114
Ostatnie dwa longi BTC [z 8230 i 7600] walnęły w SL, w sumie -3% portfolio. Na szczęście hedge za pomocą shorta ETH zrobił swoje i i tak jestem na plusie kilka %.
--
Wczorajsza reakcja na dump do 6736 była znakomita, stąd zaplanowałem kolejnego longa BTC.
XBTUSD
Avarage in: ~7007
Entry Orders:
1) 7137.5 - 19.432% ✅
2) 7044.5 - 19.432%
3) 6952 - 61.134%
Stop-loss Orders:
1) 6837
--
ETHUSD
Od 06.11 mam już otwartą pozycję z wstępnym entry 194.5. Dodałem do pozycji, gdy ostatnio było dwa razy niedaleko ~190 i obecnie średnie wejście to 190.72.
Take-Profit Orders:
1) 168.35 - 20.0% ✅
2) 146.4 - 10.0% ✅
3) 134.7 - 5.0%
4) 124.24 - 5.0%
5) 114 - 5.0%
6) 102.45 - 5.0%
Z samego fundingu obecnie zarobiłem ~30%, a sama pozycja na tę chwilę (149.53) przynosi 432% zysku przy lewarze 20x. W trakcie drastycznych wzrostów z samego fundingu powinienem zarobić co najmniej 100%.
--
Jak coś się wydarzy będę wrzucał pod tym postem update'y. Chętnych mogę zawołać.
@public_html dałeś ostatnio plusa, to może Ciebie zainteresuje.
Doświadczyłem kilka razy, że knoty na Bitmexie akurat kończyły się na moich SL lub liq.
Przykładowo(ceny wymyślone dla przykładu) przy spadkach, kurs na innych platformach spadł do 7500, a na Bitmexie
Dlatego za niedługo przenoszę się na Deribit, jak wielu innych traderów. Tam zawsze wchodzą
Najsłynniejszy i najpopularniejszy system to - stawiasz cały czas na czarne jedną kwotę (powiedzmy 0.5% portfolio), jak wchodzi, to fajnie, jak nie wchodzi, to stawiasz dalej, ale dwa razy więcej i ciśniesz, jak znowu nie wchodzi, to wejście razy dwa itd. Czyli wejścia 0.5% -> 1% -> 2% -> 4% -> 8%
Zacząłem i kontynuuję to z pieniędzmi do stracenia, w ramach zdobycia doświadczenia itd.
Ostatnio pomyślałem, żeby wrzucić jakiś wpis podsumowujący zabawy na Bitmexie, opis moich błędów, wniosków itp. Ogólnie trading to ciekawe doświadczenie, przykładowo jak pomimo zakładanego planu moje emocje lub zachłanność brały górę i popełniałem przez to błędy (
@rencznik: Na papierze to fajnie wygląda, ale stosowałem to na wirtualnym kasynie (lol xd) dla zabawy (za free czasem dają "wejściówkę") i ten system się
Generalnie co do zasady nie skupiaj się na złych trejdach. Podsumuj dlaczego podjąłeś złą decyzję, zapamiętaj i tyle. Bardziej analizuj dobre trejdy i zastanów się, czy podjąłeś je rzeczywiście rozsądnie, czy mogłeś zrobić to lepiej i najlepiej rób to na bieżąco, aby rzeczywiście móc na świeżo ocenić szczegóły.
A ekspertów walić, moim zdaniem liczy się wynik,
Ten 'hedging' to po prostu short na eth/btc, tylko płacisz dwa razy fee, a dwa tygodnie temu jak zacząłeś było niżej, więc strata.
Jak sam piszesz zawsze to stosujesz, czyli gdzieś jeszcze były longi na btc z 6.11, czyli przy 9300-9400.
Ten long zakończył się break-even zamkniętym zaraz przed dumpem.
Entry Orders:
1) 8763.5 - 12.5% ✅
2) 8722 - 87.5%✅
3) 8590 - 0.0% ❌ (Sell Reached)
Take-Profit Orders:
1) 8741.5 - 100.0% ✅
2) 9880 - 0.0% ❌
3) 9880 - 0.0% ❌
4)
@rencznik: xD ty chyba nigdy nie grałeś w prawdziwą ruletkę, nie takie akcje widziałem 6-12x pod rząd czarne czy czerwone jest normą, przesiedziałem trochę przed ruletką to wiem
Najbardziej mnie zastanawia jak niektórzy zarabiają na tych maszynach i wychodzą na +.