Wpis z mikrobloga

#bitmex #kryptowaluty #bitcoin #renczniktrades

Ostatnie dwa longi BTC [z 8230 i 7600] walnęły w SL, w sumie -3% portfolio. Na szczęście hedge za pomocą shorta ETH zrobił swoje i i tak jestem na plusie kilka %.

--

Wczorajsza reakcja na dump do 6736 była znakomita, stąd zaplanowałem kolejnego longa BTC.

XBTUSD

Avarage in: ~7007

Entry Orders:
1) 7137.5 - 19.432% ✅
2) 7044.5 - 19.432%
3) 6952 - 61.134%

Stop-loss Orders:
1) 6837

--

ETHUSD

Od 06.11 mam już otwartą pozycję z wstępnym entry 194.5. Dodałem do pozycji, gdy ostatnio było dwa razy niedaleko ~190 i obecnie średnie wejście to 190.72.

Take-Profit Orders:
1) 168.35 - 20.0% ✅
2) 146.4 - 10.0% ✅
3) 134.7 - 5.0%
4) 124.24 - 5.0%
5) 114 - 5.0%
6) 102.45 - 5.0%

Z samego fundingu obecnie zarobiłem ~30%, a sama pozycja na tę chwilę (149.53) przynosi 432% zysku przy lewarze 20x. W trakcie drastycznych wzrostów z samego fundingu powinienem zarobić co najmniej 100%.

--

Jak coś się wydarzy będę wrzucał pod tym postem update'y. Chętnych mogę zawołać.

@public_html dałeś ostatnio plusa, to może Ciebie zainteresuje.
rencznik - #bitmex #kryptowaluty #bitcoin #renczniktrades

Ostatnie dwa longi BTC [...

źródło: comment_vAcDPsZZPqD3I5FUfV0mooaGwtlzZP1P.jpg

Pobierz
  • 15
@rencznik: długo siedzisz na Bitmexie? Jeśli tak, to mam pytanie: czy również doświadczyłeś, że Bitmex lubi łapać SL oraz likwidować pozycje? I nie mam tu oczywiście na myśli o SL oddalonych o 20 czy 50 $ od ceny, ale większych.

Doświadczyłem kilka razy, że knoty na Bitmexie akurat kończyły się na moich SL lub liq.

Przykładowo(ceny wymyślone dla przykładu) przy spadkach, kurs na innych platformach spadł do 7500, a na Bitmexie
@Zapaczony: Siedzę od pół roku. Tak, to jest #!$%@?, zwłaszcza, że tak sobie działa po swojemu w przypadku SL, a w przypadku TP coś nie chce... A dwa razy przez ten okres straciłem kilkanaście tysięcy PLN, bo w trakcie zmiany SL na wyższy akurat był dump i #!$%@? system overload, brak możliwości zrobienia czegokolwiek przez kilkadziesiąt sekund.

Dlatego za niedługo przenoszę się na Deribit, jak wielu innych traderów. Tam zawsze wchodzą
rencznik - @Zapaczony: Siedzę od pół roku. Tak, to jest #!$%@?, zwłaszcza, że tak sob...
@fervi: Czemu nie. W ruletce też są systemy, które pozwalają wygrywać przy odpowiednim kapitale, ale risk reward dość niski.

Najsłynniejszy i najpopularniejszy system to - stawiasz cały czas na czarne jedną kwotę (powiedzmy 0.5% portfolio), jak wchodzi, to fajnie, jak nie wchodzi, to stawiasz dalej, ale dwa razy więcej i ciśniesz, jak znowu nie wchodzi, to wejście razy dwa itd. Czyli wejścia 0.5% -> 1% -> 2% -> 4% -> 8%
@rencznik: no ja siedzę właśnie ponad pół roku, może nie jakoś bardzo aktywnie i regularnie, ale ponad setkę pozycji już miałem.

Zacząłem i kontynuuję to z pieniędzmi do stracenia, w ramach zdobycia doświadczenia itd.

Ostatnio pomyślałem, żeby wrzucić jakiś wpis podsumowujący zabawy na Bitmexie, opis moich błędów, wniosków itp. Ogólnie trading to ciekawe doświadczenie, przykładowo jak pomimo zakładanego planu moje emocje lub zachłanność brały górę i popełniałem przez to błędy (
Czyli wejścia 0.5% -> 1% -> 2% -> 4% -> 8% -> 16% -> 32% - 64%. 8 szans, jeśli nie wejdzie w końcu odpowiedni kolor, to jesteś rekkt, ale małe na to szanse. Największy minus to, że za stosowanie tego systemu krupier #!$%@? z kasyna.

@rencznik: Na papierze to fajnie wygląda, ale stosowałem to na wirtualnym kasynie (lol xd) dla zabawy (za free czasem dają "wejściówkę") i ten system się
@Zapaczony: Polecam, ja zacząłem robić te wpisy dla własnej motywacji i obiektywnego analizowania moich poczynań.

Generalnie co do zasady nie skupiaj się na złych trejdach. Podsumuj dlaczego podjąłeś złą decyzję, zapamiętaj i tyle. Bardziej analizuj dobre trejdy i zastanów się, czy podjąłeś je rzeczywiście rozsądnie, czy mogłeś zrobić to lepiej i najlepiej rób to na bieżąco, aby rzeczywiście móc na świeżo ocenić szczegóły.

A ekspertów walić, moim zdaniem liczy się wynik,
@fervi: No, internetowe to pewnie wykrywa takie ruchy i dostosowuje wyniki, ale w realu ciężko jest trafić jeden kolor 8 razy z rzędu. Zawsze można zacząć od 0.1% portfolio na przykład. Tylko komu się chce? Nie warte świeczki podejmowanie czegokolwiek, co ma stosunek ryzyka do profitu mniejszy niż 1:3.
@megaloxantha: Tamte wpisy były zanim zacząłem to pisać systematycznie i prowadzić jakieś statystyki tutaj. Nie chcę tutaj prowadzić statystyk 100% czasu wstecz. No, ale odniosę się.

Ten long zakończył się break-even zamkniętym zaraz przed dumpem.

Entry Orders:
1) 8763.5 - 12.5% ✅
2) 8722 - 87.5%✅
3) 8590 - 0.0% ❌ (Sell Reached)

Take-Profit Orders:
1) 8741.5 - 100.0% ✅
2) 9880 - 0.0% ❌
3) 9880 - 0.0% ❌
4)
Czyli wejścia 0.5% -> 1% -> 2% -> 4% -> 8% -> 16% -> 32% - 64%. 8 szans, jeśli nie wejdzie w końcu odpowiedni kolor, to jesteś rekkt, ale małe na to szanse

@rencznik: xD ty chyba nigdy nie grałeś w prawdziwą ruletkę, nie takie akcje widziałem 6-12x pod rząd czarne czy czerwone jest normą, przesiedziałem trochę przed ruletką to wiem
@plaisant prawda, potwierdzam. Sam nieraz jak siedziałem z drinkiem widziałem na własne oczy jak taki sam kolor potrafi wypaść z okolo 10 razy pod rząd. #!$%@? w ten sposób kilka tys i teraz omijam ruletkę szerokim łukiem. W rzeczywistości kazdy kolejny rzut (nawet jak wypada nam 10 razy ten sam kolor) to wciąż szansa 50/50

Najbardziej mnie zastanawia jak niektórzy zarabiają na tych maszynach i wychodzą na +.