Aktywne Wpisy

AlienFromWenus +25
Jest publiczna nagonka na kobiety nie chcące mieć dzieci ale przecież one są w związkach z facetami, którzy też nie chcą mieć dzieci xD
I tych facetów nikt nie atakuje, nie wyśmiewa, żyją sobie jak chcą
A kobiety są wyzywane xD
Tylko kobieta według facetów to istota, którą należy pozbawić wolności i prawa do samodecydowania o sobie i swoim ciele.
I tych facetów nikt nie atakuje, nie wyśmiewa, żyją sobie jak chcą
A kobiety są wyzywane xD
Tylko kobieta według facetów to istota, którą należy pozbawić wolności i prawa do samodecydowania o sobie i swoim ciele.

czesio007p +48
#nieruchomosci
No to zrobiłem odwrotnie jak wykop pisze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jutro mam notariusza i podpisujemy deweloperską. Na luzie ugrałem 5%, ale policzyłem sobie na spokojnie i dogadałem się na 20/80. Lichwę w takim wypadku zacznę płacić za lekko ponad rok. No niestety jest k------o drogo i chciałem wstrzymać się jakoś do wiosny, ale mam dosłownie tylko teraz zdolność. Trzymajcie się mirasy w tym p---------u
No to zrobiłem odwrotnie jak wykop pisze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jutro mam notariusza i podpisujemy deweloperską. Na luzie ugrałem 5%, ale policzyłem sobie na spokojnie i dogadałem się na 20/80. Lichwę w takim wypadku zacznę płacić za lekko ponad rok. No niestety jest k------o drogo i chciałem wstrzymać się jakoś do wiosny, ale mam dosłownie tylko teraz zdolność. Trzymajcie się mirasy w tym p---------u

Zapytalem czym to mierzą, skoro maszyny cmm nie mierzą z taką powtarzalnością, ale dziwnym trafem zaraz po tym wpis zniknął.
Pracowałem w firmie lotniczej i tam wszystko musiało mieć protokół pomiarowy z cmm, więc zakładam że przy takich dokładnościach w automotive również mierzą wszystko na cmm.
Taka dokładność faktycznie jest przy czymkolwiek wymagana i da się to mierzyć w warunkach produkcji seryjnej czy to tylko jakiś kit wykopka-bajkopisarza?
W sumie to dziwne że KJ mierzyło w takiej samej temperaturze jak na stanowisku operatora. U mnie mierzyli w 20 stopniach cały czas.
W poprzedniej pracy pamietam były jakies kołnierze do wytaczania o tolerancji +/- kilka setek i niskiej chropowatości a potem i tak
@mirkobogdan
Też pracuje w Niemczech w poprzedniej firmie robiłem wały korbowe (oczywiście z naddatkiem pod szlifowanie). Toleracje to były zazwyczaj około trzech setnych mm. Raz na rok zdarzał się wał z jedną setką tolerancji.
Tamten mirek jakieś bajki opowiada...
@mirkobogdan ale cale w Niemczech? Nie sądzę.