Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 22
No witam Mireczki, chyba już wszyscy dostali swoje paczuszki, także nie ma na co czekać, zaczynam myśleć o kolejnej rozbióreczce :D zacznę od małej prośby abyśmy rozruszali tag #genericoils . Na głównym tagu perfumy jest spore grono osób hejtujących te cuda, a że temat się rozwija to myślę że to doby pomysł żeby zacząć tu pisać. Fajnie by było poczytać wasze opinie na temat poszczególnych zapachów, jakieś patenty na mieszanie (kilku z Was kombinuje z dodawaniem wody, gliceryny itd), niektórzy robią mydła, świece, zapachy do samochodów, także myślę że to dobry pomysł skupić wszystko w jednym miejscu. Przechodząc do meritum, planuję kolejną rozbiórkę, która byłaby przeprowadzona w na przełomie listopada/grudnia. Ponieważ będą to oleje dla Was, napiszcie mi proszę na jakie zapachy byście reflektowali. W tej rozbiórce chciałbym również zawrzeć parę damskich zapachów co by nasze różowe też zadowolić, także proszę podajcie też takie propozycje. Mam parę typów na które już widzę spore zainteresowanie także to raczej pewniaki

1. TF Tobacco Vanille
2. TF Neroli Portofino Forte
3. Bleu de Chanel Parfum 2018 (ostatnim razem był EDT 2014)
4. MFK Baccarat Rouge 540
5. Creed Aventus

Dostałem również parę propozycji na PW i zrobimy tak że w pierwszych komentarzach napiszę te oleje, a Wy dajcie plusika jeśli jesteście zainteresowani tym zapachem. Oczywiście w komentarzach dodajcie swoje propozycje. Pozdrawiam!

• 61
  • Odpowiedz
  • 0
@pawelwojciech: chciałbym bleu i creeda, jak to się odbywa bo nie jestem w temacie? Mogę zamówić od Ciebie dowolną ilość ml? Wiadomo z góry po jakiej cenie ? Czy to co dostanę to gotowy produkt do użycia czy muszę się bawić w jakieś roztwory? Pozdro
  • Odpowiedz
  • 1
@pawelwojciech: nic nie plusuję, bo mnie z domu wyrzucą jak przyjdzie więcej zapachów, ale polecam M7. Mam go z olejków i jest cudowny. Niby oud, dojrzały zapach, ale moja dziewczyna, dla której terre d'hermes jest już zbyt dziadkowy, komplementuje go.
  • Odpowiedz
@pawelwojciech:
1. TF Tobacco Vanille 2x10ml
4. MFK Baccarat Rouge 540 10ml
5. Creed Aventus 10ml
wzielabym na pewno, mam nadzieje, ze tym razem na TV sie zalapie :P

Poza tym na pewno 10ml PdM Delina Exclusif (zaplusowane)
  • Odpowiedz
  • 4
@pawelwojciech: może coś z tych? O ile w ogóle są w ofercie.
Dior Homme Intense
Valentino Uomo Intense
Emporio Armani Stronger With You Intensely
Yves Saint Laurent La Nuit De L'Homme Intense
Versace pour Homme
BVLGARI Man In Black
  • Odpowiedz
  • 4
@Hertha: moja różowa też będzie Si chciała także raczej to przejdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) a co do tego jak wychodzi to nie mogę dać gwarancji, aczkolwiek raczej wszystko co się pojawiło wcześniej przypomina oryginał ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Drejku: DHI - jest, mam sampla ale to jeden z typów który musi swoje odleżeć, na początku pachniał bardzo fiołkowo, aż nieprzyjemnie ale
  • Odpowiedz
@pawelwojciech:
Męskie: YSL - Tuxedo, TF - Bois Marocan, TF - Patchouli Absolu, 1872 Men Clive Christian for Men, Oud Imperial - Perris Monte Carlo, Amouage - Bracken Man
Damskie: TF - Lost Cherry, Tauer - 06 Incense Rose, Mugler - Alien Oud Majestueux
  • Odpowiedz
@pawelwojciech: a jest może Franck Boclet Tobacco? Czy moze lepiej rozrobic TF TV 1:5-1:6?

Mirki, mysle ze warto pomyslec nad zapachem, ktory schodzi litrami w pryskaniu się na codzien. Chodzi mi o taki zapach, zeby pasowal do tshirt/longsleeve i chinosy. Czyli coś co ładnie pachnie, nie jest bardzo formalne, nie krzykliwe, ma dobra trwałość, a projekcja na długość ramienia. Nie każdy codziennie śmiga w koszuli, nawet casualowej.
  • Odpowiedz
  • 2
@cheeky_90: możesz zamówić minimum 10 ml i wielokrotności tego. Cena - na poprzedniej rozbiórce było 1.7 zł ml, ale chyba minimalnie podniosę bo to na prawdę dużo pracy (poprzednia rozbiórka zajęła mi ze wszystkim ponad 30h). Dostaniesz po 10 ml oleju w butelkach z atomizerem, do tego musisz dolać spirytus (najczęściej ludzie mieszają 1:4 czyli do 10 ml oleju 40 ml spirytusu). No chyba że bardzo chcesz na gotowo mogę Ci
  • Odpowiedz
  • 0
@Kexu: Francka w ogóle nie mają. A na co dzień to może Invictus? XD a tak poważniej to La nuit de l'homme, może będzie miał lepsze parametry od cieniutkiego oryginału
  • Odpowiedz