Wpis z mikrobloga

#google #googledrive #gmail
Hej, patrzę ze mi się zrobiło zajęte 14,6GB z 15GB na google, myślałęm że wrzuciłem coś w chmurę przez pomyłkę, ale teraz widzę że mail jest współdzielony z chmurą i innymi usługami google, trochę mi szkoda masowo kasować maili z 2011 wzwyż, jest jakiś sposób na posortowanie maili po rozmiarze załącznika? To bym pokasował tylko te z załącznikami. Plus chyba kiedyś był taki oddzielny serwis ze zdjęciami google, może tam też coś zalega? Jak się to nazywało?
Dzięki
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RabarbarDwurolexowy Plus chyba kiedyś był taki oddzielny serwis ze zdjęciami google, może tam też coś zalega?

Pewnie chodzi Ci o Picassa, już dawno nie istnieje. Albo chodzi Ci o zdjęcie google. W aplikacji na Windows możesz ustawić by zdjęcia nie zajmowały miejsca na google dysku. Zobacz czy masz opóźniony kosz na google dysku.
  • Odpowiedz
@RabarbarDwurolexowy co masz na myśli pisząc że stoczysz walkę z botami google?

Z tym google dyskiem jest tak, że on nie pokazuje odrazu po skasowaniu prawidłowo tego ile miejsca masz zajęte, dopiero po jakimś czasie od skasowania on się ogarnia że nie masz zajęte 14gb tylko np 7gb. Więc jeszcze możesz trochę poczekać, może się ogarnie.
  • Odpowiedz
co masz na myśli pisząc że stoczysz walkę z botami google?

@temokkor: próbowałeś coś załatwić z Google/Youtube?:) Przy tylu klientach nie ma szans by żywa osoba zajęła się nawet co dziesiątym klientem z problemem.

Masz rację, prawdopodobnie wreszcie się odświeży
  • Odpowiedz
próbowałeś coś załatwić z Google/Youtube?:) Przy tylu klientach nie ma szans by żywa osoba zajęła się nawet co dziesiątym klientem z problemem.

@RabarbarDwurolexowy: A no próbowałem i faktycznie nie jest to takie proste że wystarczy do supportu napisać :D Żeby rozwiązać problem z google, trzeba poszukać informacji w...Google :D Ale mają faktycznie nieczytelne te strony z instrukcjami swoimi, nie czytelne w znaczeniu że znaleźć na nich coś czego szukasz to
  • Odpowiedz