Aktywne Wpisy
Chicoxxx66 +152
Jedną z najbardziej znanych i intrygujących ciekawostek z dziedziny fizyki kwantowej jest Zjawisko tunelowania.
Zjawisko tunelowania oznacza, że cząstka kwantowa, taka jak elektron, może przenikać przez potencjał energii, który normalnie by ją zatrzymał. W fizyce klasycznej, cząstka nie mogłaby przeniknąć przez takie bariery, ale w fizyce kwantowej jest to możliwe, ponieważ cząstka może być jednocześnie w kilku miejscach jednocześnie.
Tunelowanie jest wykorzystywane w wielu dziedzinach, takich jak elektronika kwantowa i jądrowe reaktory
Zjawisko tunelowania oznacza, że cząstka kwantowa, taka jak elektron, może przenikać przez potencjał energii, który normalnie by ją zatrzymał. W fizyce klasycznej, cząstka nie mogłaby przeniknąć przez takie bariery, ale w fizyce kwantowej jest to możliwe, ponieważ cząstka może być jednocześnie w kilku miejscach jednocześnie.
Tunelowanie jest wykorzystywane w wielu dziedzinach, takich jak elektronika kwantowa i jądrowe reaktory
Bitszkopt +33
Siedzę sam na lotnisku, w ostatniej chwili olałem lot.
Miałem lecieć z dziewczyną i po kilku latach chciałem się w końcu oświadczyć podczas pięknej zorzy polarnej. Wszystko legło w gruzach i podróż zamieniła się w spierdotrip.
Poświęciłem wiele godzin na dopięcie wszystkiego i z prognoz miałbym idealną pogodę no i jarałem się akcją którą wymyśliłem ale wyszło jak zawsze...
Takie luźne przemyślenia i rady dla innych. Nie warto walczyć za wszelką cenę
Miałem lecieć z dziewczyną i po kilku latach chciałem się w końcu oświadczyć podczas pięknej zorzy polarnej. Wszystko legło w gruzach i podróż zamieniła się w spierdotrip.
Poświęciłem wiele godzin na dopięcie wszystkiego i z prognoz miałbym idealną pogodę no i jarałem się akcją którą wymyśliłem ale wyszło jak zawsze...
Takie luźne przemyślenia i rady dla innych. Nie warto walczyć za wszelką cenę
#corel #komputery #windows #windows10 #software #grafika #grafikakomputerowa
tylko na przykład coś ze sprzętem
Accessing a stale pointer. That is accessing memory that has already been deallocated. Note that such stale pointer accesses do not always result in access violations. Only if the memory manager has returned
czy po odinstalowaniu Corela usuwasz wszystkie pliki z nim związane ręcznie? chodzi o wywalenie ustawień
i zainstalowanie od nowa czystego Corela
aaa i po usunięciu Corela (odisnatlowaniu) wypadąło by wyczyścić rejestr
Registry Cleaner
Perhaps you have a corrupt work space. Can be reset by holding down the F8 key on Corel Start up. You will loose any custom settings if you do this.