Wpis z mikrobloga

Mireczki mam problem z Corelem X8, od jakiegoś czasu wywala mi randomowo program podczas pracy, widows daje komunikat "Program Corel X8 (64bit) przestał działać" i tyle żadnych kodów błędów itp. ktoś może spotkał się z czymś takim i znalazł rozwiązanie ? Reinstal Corela nie pomaga. System Windows 10 64 bit legal Corel również na legalnej licencji.
#corel #komputery #windows #windows10 #software #grafika #grafikakomputerowa
  • 14
@eMAGieIKa44: Exception code c0000005 is the code for an access violation. That means that your program is accessing (either reading or writing) a memory address to which it does not have rights. Most commonly this is caused by:

Accessing a stale pointer. That is accessing memory that has already been deallocated. Note that such stale pointer accesses do not always result in access violations. Only if the memory manager has returned
@eMAGieIKa44: błąd jest generowany przez dll zoompantool
czy po odinstalowaniu Corela usuwasz wszystkie pliki z nim związane ręcznie? chodzi o wywalenie ustawień
i zainstalowanie od nowa czystego Corela
aaa i po usunięciu Corela (odisnatlowaniu) wypadąło by wyczyścić rejestr
Registry Cleaner
@eMAGieIKa44: pracuję z Corelem od wersji numer 8 i mnie takie błędy w ogóle nie dziwią a miałem jeszcze 12, 14 i teraz 17. Głównie łączyłbym to z pamięcią i zapisywaniem kopii roboczej. Takie błędy zawsze wywalają jak już trochę popracuję i plik rośnie w tle. Moim zdaniem ten typ tak ma po prostu.