Wpis z mikrobloga

@leszek_SK

a widzisz ty przejadasz swoja pensje a on wydaje 300zl na jedzenie.

Za dwa lata kupi za gotowke kieszkanie a ty? ( ͡º ͜ʖ͡º)

No tak, bo gdyby wydawał 2k, to kupiłby całe 3 miesiące później. Rzeczywiście dramat ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MassFett

Frankowicz na bank ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pssst puchatku, to nie miodek, wcinasz propagandę cwaniaczków.
@Dutch nie 15 ale np 5 to już nie taka rzadkość. Do tego rata za samochód, pozostałe koszty, alimenty, dla jednej żony, drugiej, dziecka, wydatki na siebie - jeżeli chcesz żyć na przyzwoitym poziomie to 20 na serio ledwo styka.
@kolorofon:
Nijak to się nie spina u gościa z zarobkami na poziomie 20k. Rata 5, 6, 7, alimenty 10k, nadal zostaje ~5k na resztę, w tym zjadliwe jedzenie. W ogóle, jedna żona, druga, może piąta jeszcze? :) Szansa na to, że wykopowy programista miał dwie żony jest nieporównywanie mniejsza niż to, że jest magiem lvl 30. Czasem w takich chwilach brakuje mi u/Brzytwa_Ockhama, może by wam wytłumaczył jak działa Brzytwa Ockhama
@Dutch no i co to jest ta reszta? Mówimy o +40 facecie który oczekuje czegoś więcej niż Netflix i kebsy w sobotę wieczorem. Lubi oglądać świat, lubi dobrze wyglądać (praca też tego wymaga) itd itp. Te 5 (może odrobinę więcej) które mu zostaje to na serio niewiele. Auto swoje spali, jedzenie i życie samemu też kosztuje a nie będzie wynajmował przecież pokoju ze studentami. Jego życie, jego sprawa. Nie bronie faceta bo
@kolorofon:

Po prostu odpisuję Ci, że przy kilku kredytach i konkretnych sprawach rozwodowych pieniędzy zostaje na serio niewiele.

Ile znasz osób z ratami kredytu powyżej 5k? Ile spośród tych osób płaci alimenty w niebotycznej wysokości na trzy byłe żony? Ile spośród tych osób to programiści? No właśnie :)

Papier (czy raczej monitor) przyjmie wszystko, możemy sobie przyjąć dowolnie nierealistyczne założenia, może to hybryda wykopowego programisty i Hanka Moody'ego, zapładnia i
@Dutch chyba przeoczyles o czym pisałem. O "seniorze" pisał op a ja odniosłem się do czyjegoś komentarza n/t wysokości zarobków: mogą być wysokie ale przy odpowiednio #!$%@? zobowiązaniach finansowych nawet 20 netto nie urywa dupy. Tak, +40 dobrze płatną pracą.
@Gangessior: ja robie podobnie jak @QBA__, więc odpowiem z mojej perspektywy.

ale może powinieneś zwracać uwagę na to, zeby twoja dieta była zbilansowana i dostarczała wszystkich potrzebnych składników i makroskładników twojemu organizmowi?

Nie mam na to ochoty ani czasu. Gotować nienawidzę(bo zajmuje bezsensownie dużo czasu i pracy, żarcie znika w 10 minut nawet jeśli potrzebujesz godzine żeby je przygotować, a potem trzeba jeszcze po wszystkim sprzątać), przez co nigdy się
Ale foliarstwo żywieniowe wybiło. Hurr durr jedz pasztet albo parówki umrzesz szybko! #!$%@? ludzie zrozumcie że sobie parówki/pasztet może jeść i nic mu nie będzie, to są zwykłe tanie podroby które wasi chłopscy przodkowie #!$%@? tonami w porównaniu do mięsa. Teraz są nawet modne restauracje sprzedające właśnie te same produkty na pasztet -podroby,mózgi itp za grube pieniądze. Póki facet zjada też jakieś witaminki w domu slbo suplementuje sie tabletkami to nic mu