Aktywne Wpisy

Alzena +15
Kobieta, 25-30 lat, singielka, ma stałą pracę, mieszkanie po dziadkach (powolutku sobie je remontuje), bezdzietna, ma nieduże zaufane grono przyjaciół. Po co takiej kobiecie facet? Tak szczerze. Często czytam że kobieta niczego poza swoją dupą nie wnosi do relacji z facetem - a co facet takiego niby wnosi? Większość facetów jest z damskiej perspektywy tak samo nudna/zwykła jak z męskiej perspektywy większość kobiet. Siłka, granie w gry, może jakiś żużel/piłka nożna, jakiś

cpt_foley +430
Patrzcie Mirasy co znalazłem w starej skrzynce mojej zmarłej kilka lat temu ciotki. Świadectwo szkolne pradziadka sprzed kurfa 101 lat. #ciekawostki #nostalgia #chwalesie
źródło: temp_file9000009921821097381
Pobierz

Ktoś komunikował się po serialu z komputera za pomocą np #python?
Mam problem, mianowicie każdy read() i write() z arduino zaśmieca mi mocno przekaz.
Mam baud na 9600 i przesyłam spore ilości danych (do 32KB)
Tworzę EEPROM programmer i mam problem, bo dodanie głupiego przesłania 1 bita w te i spowrotem zanim zaczne wysyłać plik powoduje mi strasznie zanieczyszczenia w reszcie.
Muszę używać flush, delay(300) i ogólnie czyścić serial resetinputbuffer() resetoutputbuffer() po stronie Pytona
Ktoś ma pomysł jak fajnie zaprogramować połączenie by nie wywalało błędów? Mój kod działa, ale dodanie np. wysyłania instrukcji czy wysyłanie czegoś "na żywo" zawsze kończy się problemami..
Np. nie jestem pewien czy Arduino Nano jest w stanie obsłużyć 32KB array bytów, a taki dokładnie przesyłam i zastanawiam się czy to się nie skończy jakimś dziwnym problemem..
#programowanie #elektronika
Wrzucę Ci kod to sam zobaczysz:
Kolejna sprawa to nie stosuj rozszeżenia gnu do tablic
Głównie chodzi o to, że to są faktycznie przesyłane bajty i problemem jest tu oczywiście to, że nie do końca chcę by te rzeczy się pomieszały.
@sirkir jakie bajtowe oznaczenie ma \0? Bo arduino widzi tylko wartości od 0 do 255 bo tak je odbieram
No i najważniejsze wywal ta tablice do zmiennej globalnej i nie używaj sizeof skoro ilość danych masz już w zmiennej.
Python
def write():
ser.write((fileSize).to_bytes(1, 'big'))
print(256*int.from